Search found 42 matches

Search found 42 matches

Re: Product search in admin by part of the name

To search by a part of the product name in Opencart 2+ you need to change lines 251 - 260 like so: if (!empty($data['filter_name'])) { $sql .= " AND pd.name LIKE '%" . $this->db->escape($data['filter_name']) . "%'"; } if (!empty($data['filter_model'])) { $sql .= " AND p.model LIKE '%" . $this->db->e...

Jump to post
  • Thu Feb 04, 2016 2:18 am
  • Replies 8
  • Views 7756
Re: 2.0.1.1 replace summernote with tinymce

There's a slight inconsistency with your code/description - in point 2 you say that tinymce.min.js should be uploaded to admin/view/javascript/tinymce.min.js but your XML mod (point 4) places the tinymce.min.js in the tinymce folder: <script type="text/javascript" src="view/javascript/tinymce/tinymc...

Jump to post
  • Thu Apr 16, 2015 10:35 pm
  • Replies 4
  • Views 7482
Re: Error: Could not load database driver !

I just attempted my first ever installation of Opencart 2.0.1.1 and encountered this issue. The solution was to install the MySQLi extension for PHP. This was not previously necessary for Opencart - I had three other installations of Opencart (earlier versions) on the same server, all running fine. ...

Jump to post
  • Tue Feb 03, 2015 5:04 pm
  • Replies 2
  • Views 1552
Re: Missing Orders using standard SagePay extension with 1.5

What about increasing the SQL timeout from 20sec to 120sec in the php.ini file? Could certainly try it. Again, not sure if there's an evidence to suggest an error of this sort. As I say, I haven't heard any reports of errors from customers and I would have thought a MySQL timeout would result in a ...

Jump to post
  • Mon Oct 13, 2014 12:10 am
  • Replies 5
  • Views 2018
Re: Missing Orders using standard SagePay extension with 1.5

Have you tried copying over the 1.5.6 version of the SagePay module and seeing if it works? Not a bad suggestion and it may come to that, but it' could be an inconclusive result. This is an intermittent problem, so I don't know at this stage whether the extension is in fact the cause. If I try to u...

Jump to post
  • Sat Oct 11, 2014 7:49 pm
  • Replies 5
  • Views 2018
Missing Orders using standard SagePay extension with 1.5.5.1

The subject line pretty much says it all, really. I'm working on a site where occasional orders are disappearing into the Missing Orders status when customers check out using the standard SagePay extension. The payment is complete but when you track down the order in the Dashboard, the VPSTxId has n...

Jump to post
  • Fri Oct 10, 2014 11:28 pm
  • Replies 5
  • Views 2018
Re: Checkout step 5 is empty in IE8

I just came across the same thing. Coupon_Checkout.xml doesn't seem to work with IE8. I've also had a report of it not working in Firefox on a Mac, but I haven't got a Mac here to check it.

Can someone recommend a different way to implement coupon codes at Step 5 of the payment process?

Jump to post
  • Sat Dec 14, 2013 12:26 am
  • Replies 6
  • Views 1638
Re: Meta Descriptions in Information Pages

I just found this and it works perfectly in 1.5.6, so no need to pay $10

http://www.opencart.com/index.php?route ... _license=0

Jump to post
  • Fri Nov 15, 2013 12:52 am
  • Replies 7
  • Views 2238
How to Change the Theme of Codemirror/CKEditor

I thought I'd share this as it took me a few minutes to figure this out and I might save someone else the same job... In Opencart 1.5.5 the default skin or theme for the "Source" view of a Product Description is called Rubyblue. Personally, I find this very hard to read. It can be changed by opening...

Jump to post
  • Tue Sep 17, 2013 7:23 pm
  • Replies 0
  • Views 821
Re: How to remove Company ID and Tax ID fields

So I just ended up removing the rows from the table and making the company_id and tax_id hidden inputs in the account/register.tpl. This prevented the notices and doesn't seem to have led to any other unwanted behavior. Agreed. I just stumbled across this issue, too. The site I'm using is never goi...

Jump to post
  • Fri Sep 13, 2013 10:03 pm
  • Replies 69
  • Views 81714
Re: Sage Pay Issue

Having trouble as well with the test mode. Getting this message: This transaction attempt has failed. We are unable to redirect you back to the web store from which you were purchasing. The details of the failure are given below: Status: MALFORMED Status Detail: 3045 : The Currency field is missing...

Jump to post
  • Mon Apr 29, 2013 4:45 pm
  • Replies 2
  • Views 1123
Re: Northern Ireland Missing from UK - 1.4.7

fido-x wrote:UK = United Kingdoms of England, Scotland and Wales.

Doesn't include Ireland. ;D
That's incorrect.

The United Kingdom is defined as "The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland"

Jump to post
  • Thu Apr 25, 2013 10:50 pm
  • Replies 5
  • Views 2750
Re: IE10 - Add to Cart not working

I have come up with a workaround for this problem.

Add this code immediately after the opening <head> tag before any other meta tags:

Code: Select all

<?php if(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'MSIE 10.') !== false) { ?>
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE9">
<?php } ?>

Jump to post
  • Mon Apr 15, 2013 1:24 am
  • Replies 3
  • Views 2017
Re: 1.5 - IE10??? Can't Add to Cart

I just spotted this post. Obviously I am not the only one having this problem. This IE10 problem is common to every Opencart site I've tried, including the live demo on the official Opencart website. I have come up with a workaround that works, which you can find here: http://forum.opencart.com/view...

Jump to post
  • Mon Apr 15, 2013 1:08 am
  • Replies 5
  • Views 776
Re: OpenCart 1.5.5 Bug Thread

Something wrong with tag(s), is not ? My 'Example' tag link to index.php?route=product/search&tag=Example but... "There is no product that matches the search criteria." ! Any idea about how to fix it ;-) like with v1.5.4.1 may be ? Any news on this? For the time being, I have changed this line in \...

Jump to post
  • Sun Apr 14, 2013 8:33 pm
  • Replies 293
  • Views 174288
IE10 - Add to Cart not working

Add to Cart is not working with the latest version of IE10 on my Windows 7 computer. This might not be a widespread issue, but if it's happened to me, you can bet I'm not the only one. I first noticed it when setting up a version of my own, but I get exactly the same result when I view the demo on t...

Jump to post
  • Fri Apr 12, 2013 11:39 pm
  • Replies 3
  • Views 2017
Re: Group products into packs or bundles

There seem to be a some bundle extensions available but with limited compatibility:

Product Bundles V1.5.1.3

Product Bundle v1.11

Surely this is something that ought to be core functionality?

Jump to post
  • Mon Jun 11, 2012 10:58 pm
  • Replies 1
  • Views 467
Re: Route checkout buttons to Cart

I think the default Opencart configuration - sending people to the checkout stage before the basket - is wrong, because it means customers will be unable to see the Shipping calculator and the Coupon codes. Personally, I hate ecommerce sites where you have to register in order to find out how much y...

Jump to post
  • Fri Dec 02, 2011 11:22 pm
  • Replies 5
  • Views 1327
Re: Selling multiples - tips please

Thanks, Jay. That's exactly how it ought to work, really, isn't it? Maybe it's something that will be considered in a future Opencart release. I'm not sure if there will be budget for any more development work and I think the client might be happy just to manually correct the stock levels for these ...

Jump to post
  • Mon Nov 21, 2011 6:22 pm
  • Replies 3
  • Views 650

Search found 42 matches