Post by johnny p » Thu Dec 19, 2013 1:26 pm

Buna ziua,

Am o nelamurire in privinta hostingului:

- am citit citeva articole legate de SEO si am observat ca peste tot se sugereaza ca hostingul pentru un site dedicat unei unei anumite tari (ex. my_site.ro, sau my_site.de, etc) sa se faca in acea tara, pentru ca Google tine cont de acest aspect la indexare, esti gasit mai repede in google sau motoarele de cautare (pe care utilizatatorii acelei tari le utilizeaza).
- in momentul de fata hostingul site-urilor mele este in America. Care va fi diferenta daca la voi muta in Romania numai pe cele .ro.

Prin urmare, poate ma puteti lamuri in aceasta problema, si eventual niste sigestii de firme/companii serioase unde pot sa-mi tin site-urile(numai .ro). In acest moment am nevoie ca firma de hosting sa satisfaca urmatoarele cerinte:
- posibiliate de a adauga pentru un domeniu, numar nelimitat de subdomenii (ex. domeniu my_site.ro, ex. subdomeniu blabla.my_site.ro)
- posibilitatea de a crea pentru fiecare subdomeniu o noua adreasa ftp;
- posibiliatea de a adauga SSL atit pentru domeniu, cit si pentru subdomeniu;
- posibilitatea de a adauga un soft de securitate a siteului (ex. SteLock);
- posibilitatea de instala platforme utilizind module rapide de instalare (ex. Quick Install);

Astept sugestiile voastre, parerile voastre si orice ideea care ma poate ajuta in problema specificata mai sus.

Multumesc anticipat pentru suport si intelegere.

O zi buna in continuare.

New member

Posts

Joined
Fri Jul 05, 2013 12:14 pm

Post by vallentin24 » Wed Dec 25, 2013 12:22 am

Si pe mine m-ar interesa, am la romarg si hostvision, romarg ofera ceva maruntisuri in plus si php memory limit mai mare, dar nici una din firme nu's de nivelul la care se pretind.Plus ca hostivision s-au apucat odata sa schimbe un server in timpul zilei, sau daca ai vreo problema, pe banii tai, ti se va raspunde ca se rezolva cand se rezolva, te expediaza si-si bat joc de tine.
La ultima problema in urma unui raspuns similar i-am injurat (fara sa vreau, nu-i ok stiu, dar nu mai puteam cu nervii)) apoi s-au apucat sa-mi gaseasca nod in papura cu newsletterul meu, folosesc mail chimp si vroiau sa-mi suspende domeniul din cauza asta. N-are nici o logica stiu, nici o legatura cu smtp-ul lor. S-au potolit imediat caci mi-am sunat firma de avocatura care ma reprezinta si le-au trimis somatie( sau au discutat cu ei, nu stiu dar s-a terminat pe loc).
Asa ca va rog frumos daca aveti experienta cu ceva firme de hosting din ro, as vrea sa stiu. Nu vreau up time 100% ca nu's idiot. Vreau decenta, comunicare ok, ip fix si ssl.
am auzit ceva de claus web, c-ar fi ok.
In plus ma gandesc ca la un anumit nivel al unei afaceri ai niste baze de date cu clienti accesibile unor angajati ai altei firme.Emailurile la fel. Poate ar trebui server personal?

Active Member

Posts

Joined
Fri Feb 03, 2012 1:00 am

Post by johnny p » Wed Dec 25, 2013 2:57 pm

Salut vallentin24,

Din nefericire ai 200% dreptate. De altfel asta este si motivul pentru am postat acest topic. Am avut o experienta neutra cu o firma de hosting locala, unde prezentarile de pe site erau OK, dar habar nu aveam daca mai exista ca si firma. Lucrurile sau schimbat total in momentul in care le-am trimis un email cu faptul ca doresc sa-mi mut toate site-urile, etc de pe serverele lor, pe alte servere ale altei companii. Din fericire pentru mine, compania este in America (nu-i dau numele aici) iar serviciile lor nu sunt prezentate asa ''fancy'' ca la noi, dar depasesc cu 200% prezentarea. Mai mult decit atit, un serviciu cu clientii de 24/7 inseamna respectul fata de client si suport tehnic profesional prompt. Adica in maximum de 1 ora de la trimiterea unui email de suport, am si primit raspunsul pe email (nu am contactat suportul telefonic sau live chat, mi-a fost de ajuns suportul prin email care este foarte simplu explicat). Acum am achizitionat un nou domeniu .ro si respectiv un alt hosting din America. Sunt curios durata de transfer al DNS-ului de pe serverul actual pe cel nou (mai ales ca si firma unde am creat domeniul pretinde suport tot 24/7, dar emailurile de obicei le primesc dupa 12-24 ore, ceea ce inseamna suport 24/7=0).

Eu totusi sper ca exista si firme sau companii romanesti care ofera suport real 24/7, oferte de pret competitive cu cele de afara. Numai ca si idee, am gasit o firma romaneasca care din punctul meu de vedere este OK ca si preturi si servicii, doar ca suportul din nefericire nu se ridica la nivelul celor din afara granitelor. Colaborarea cu ei este OK, si sunt dispusi la multe servicii pe care care poti sa le inchiriezi/cumperi de la alte companii, si sa le folosesti la ei pe server. Pentru mine suportul tehnic a avut o pondere mare in a-i alege pe ei sau alta companie.

Astept in continuare sugestii si nume de firme/companii care ofera hosting la preturi/servicii comparabile cu cele din strainatate.

Craciun Fericit alaturi de cei dragi tuturor membrilor Forumului Roman de OpenCart.

New member

Posts

Joined
Fri Jul 05, 2013 12:14 pm

Post by buceaioanbogdan » Sun Jul 28, 2019 6:59 pm

Salut,
nu stiu daca pot nomica ceva companii de hosting de incredere, testate de mine.
Posibil sa gresesc dar eu pentru Romania am folosit cu www.hostico.ro, si pentru strainatate www.hostmgs.com
Hostico .ro sunt ok, doar ca ai limitari catre trafic, si trebuie sa deschizi un bilet de asistenta,ca sa faci upgrade.
Hostmgs.com, sunt ok, mai greu cu asistenta,dar nu am avut probleme cu serviciile.
Sunt multe companii,dar eu am ales pe ei.
Salutari


Posts

Joined
Sun Jul 28, 2019 6:55 pm

Post by Savag3 » Sun Oct 13, 2019 4:25 am

chroot.ro sunt buni, multe magazine tinute la ei, si sunt prompti si buni la suportul tehnic.

php_memory si alte rahaturi pot fi modificate din cpanel.

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 11, 2016 2:26 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests