Page 1 of 1

Modul Mobilpay - card

Posted: Sat Nov 22, 2014 6:00 pm
by taisia
- Opencart 1.5.6.4
- Modul Mobilpay, instalat corect

Daca moneda default a magazinului este RON, totul decurge normal.
Daca moneda default a magazinului este alta decat RON (EUR, USD etc), apare o anomalie. Cei de la Netopia/Mobilpay
mi-au zis ca trebuie sa modific modulul, iar eu habar n-am de asa ceva.
Anomalia este urmatoarea:
Exemplu:
- am un produs la pretul de 52.35
- pentru ca moneda default este EUR (value=1.0000) inseamna ca eu vreau sa-l vand cu 52.35 EUR
- la currency este si RON cu value=4.4392
- clientul alege RON ca moneda si normal i se afiseaza pretul de 232.39 RON (52.35x4.4392)
- clientul da click pe "Adauga la cos", parcurge pasii respectivi in Check-out si la final rezulta anomalia:
ARE DE PLATA: 52.35 RON, cu alte cuvinte acest modul nu tine seama de conversie.

Am incercat si cu modulul de la PayU, ma rog, cu module de la procesatorii care nu cer taxa de instalare, si s-a intamplat acelasi lucru.
Nu inteleg de ce, cei de mai sus, nu modifica ei modulele lor. In cazul unui importator, presupun ca e normal ca preturile sa fie tinute in baza de date in moneda in care se face achizitia.

A gasit cineva o solutie sau a modificat unul din aceste module si este dispus sa-l ofere gratis ?

Re: Modul Mobilpay - card

Posted: Wed Nov 26, 2014 2:41 pm
by florinsith
De unde ai luat modulul?Este gratuit ca sa ma pot uita la el?

Re: Modul Mobilpay - card

Posted: Thu Nov 27, 2014 10:11 pm
by hypemedia
Din pacate modulele procesatorilor de carduri din romania pentru Opencart sunt destul de prost scrise. Noi am lucrat pana acum cu Mobilpay, PayU, Plationline si euplatesc.

Toate au aceiasi problema, nu sunt dezvoltate de ei ci de parteneri cu care lucreaza. Acesti parteneri nu ofera in general suport si lucrurile se misca foarte greu. Daca nu ai cunostine de programare o sa fie destul de greu sa le faci sa functioneze din prima. In general majoritatea au probleme de IPN (callback) si de cele mai multe ori clientul plateste, dar nu primeste confirmare de plata iar comanda intra in Missed orders cu toate ca plata a fost efectuata.

Toate se pot rezolva cu mici modificari dar nu intodeauna simple.

Re: Modul Mobilpay - card

Posted: Thu Nov 27, 2014 10:21 pm
by opencartromania
Salutare!

Confirm cele scrise mai sus... nu sunt dezvoltate de ei, in mare parte cumparate de afara, fara suport

- PayU - probleme la plata in rate (card avantaj de la diferite banci, am adus modificari)
- librapay (probleme in cazul in care se mai doreste augarea sumelor de transport separate)
- euplatesc (probleme procesare carduri avantaj - in rate)
- mobilpay (am scris modulul pentru versiunea ptr. oc 1.4.x, acceasi problema cu procesarea cardurilor in rate)

Si lista poate continua.... este valabil si pentru firmele de curierat... (nu are cine sa le fixeze bug-urile)

Lipsa functiei de procesare multicurrency a unora dintre ei.

Numai bine ...

Re: Modul Mobilpay - card

Posted: Fri Nov 28, 2014 3:16 am
by hypemedia
Da din pacate si la nivel de functii si debugging majoritatea procesatorilor sunt jalnici. Am avut o implementare facuta cu un procesator de plati din danemarca si nu pot spune decat ca sistemul lor este impecabil si realizarea modului este o placere (documentatie detaliata si la zi). Acum problema procesatorilor de plati din Romania este ca nu dau doi bani pe site-uri mici cu volume mici de vanzari.

Daca esti Vodafone sau Enel incep sa apara si functii extra si suport premium. Asta este poate o sa apara si la noi un procesator de plati serios.

Re: Modul Mobilpay - card

Posted: Sat Nov 29, 2014 4:16 pm
by taisia
florinsith wrote:De unde ai luat modulul?Este gratuit ca sa ma pot uita la el?
Multumesc pentru raspuns. Fisier atasat.
Este gratuit si poate fi descarcat dupa inregistrarea la ei.

Re: Modul Mobilpay - card

Posted: Fri Dec 05, 2014 9:43 am
by florinsith
M-am uitat si daca am inteles corect ce e acolo doar totalul este trimis catre mobilpay si problema ar fi la linia:

Code: Select all

$objPmReqCard->invoice->amount		= $order_info['total'];
schimbata in

Code: Select all

$objPmReqCard->invoice->amount		= $order_info['total']*$order_info['currency_value'];
Ar trebuii sa rezolve problema(cred, nu pot testa).(in catalog/controller/payment/mobilpay.php).

@opencartromania: Va rog sa confirmati daca este corect (daca ati mai avut de a face cu aceasta versiune a modulului).

Re: Modul Mobilpay - card

Posted: Fri Dec 05, 2014 1:09 pm
by opencartromania
Buna ziua.

Solutia propusa de florin rezolva partial problema.

Este nevoie si de un curs (EUR, USD,etc...) actualizat dupa cursul BNR + adaos magazin (dupa caz).

Deasemeni este necesar currency_cod sa fie pe RON.

Cele bune!
ps: completare...

Mobilpay a adaugat optiunea de procesare bitcoins ... mai bine ofereau SDK-ul de InApp-Payments, nu am idee daca cineva are asa ceva in Romania...

Re: Modul Mobilpay - card

Posted: Fri Dec 05, 2014 6:47 pm
by taisia
florinsith wrote:M-am uitat si daca am inteles corect ce e acolo doar totalul este trimis catre mobilpay si problema ar fi la linia:

Code: Select all

$objPmReqCard->invoice->amount		= $order_info['total'];
schimbata in

Code: Select all

$objPmReqCard->invoice->amount		= $order_info['total']*$order_info['currency_value'];
Ar trebuii sa rezolve problema(cred, nu pot testa).(in catalog/controller/payment/mobilpay.php).

@opencartromania: Va rog sa confirmati daca este corect (daca ati mai avut de a face cu aceasta versiune a modulului).
Am modificat 'mobilpay.php' si acum totul este in regula. Multumesc !
Totusi, voi lua legatura cu cei de la MobilPay pentru a fi sigur ca suma debitata din cardul clientului este cea corecta (cea afisata). Voi reveni cu raspuns.

Re: Modul Mobilpay - card

Posted: Fri Dec 05, 2014 6:58 pm
by florinsith
opencartromania wrote: Este nevoie si de un curs (EUR, USD,etc...) actualizat dupa cursul BNR + adaos magazin (dupa caz).
asta ar trebuii sa fie instalat direct in magazin ca sa coincida sumele (desi nu exista nicio verificare a totalului in callback din cate am vazut, banuiesc pentru ca nu e necesar in cazul acesta)
opencartromania wrote:Deasemeni este necesar currency_cod sa fie pe RON.
De ce? accepta plati doar in lei mobilpay?

Re: Modul Mobilpay - card

Posted: Fri Dec 05, 2014 8:28 pm
by opencartromania
Salutare!

1. modulul de update currency cel implici al magazinului nu rezolva problema updatarii cursului valutar romanesc.
- este normal sa nu verifice nicaieri totalul trimis spre procesare, nici paypal nu face asta...
2. in documentatia lor spune ca, moneda accepta este RON (conf codurilor ISO)

Cele bune,

Re: Modul Mobilpay - card

Posted: Fri Dec 05, 2014 10:41 pm
by florinsith
Ce am vrut sa spun la 1 e ca acest modul/modificare pentru currency update de la BNR trebuie instalata in magazin, pe tot magazinul (era o extensie pentru asta) si ca nu metoda de plata ar trebuii sa faca asta.
- este normal sa nu verifice nicaieri totalul trimis spre procesare, nici paypal nu face asta...
Paypal face asta (cel putin in pp standard), dar inteleg de ce acest modul nu are nevoie de asta.

Re: Modul Mobilpay - card

Posted: Fri Apr 24, 2020 9:44 pm
by choria
Buna ziua,
Am un site (www.incaltari-piele.ro) construit pe Opencart 2.2.0.0.
Am instalat de curand modulul de plata cu cardul de la Mobilpay. Din pacate la testarea functionarii acestui modul, prin simularea unei comenzi pe site, la pasul de confirmare a comenzii primesc urmatorul mesaj de eroare:

”Notice: Error: Could not load template /home/x22yours/public_html/incaltari-piele.ro/catalog/view/theme/default/template/default/template/payment/mobilpay.tpl! in /home/x22yours/public_html/incaltari-piele.ro/system/storage/modification/system/library/template/basic.php on line 26”

Va rog ma puteti ajuta cu un sfat despre remedierea acestei probleme?
Multumesc

Re: Modul Mobilpay - card

Posted: Sat Apr 25, 2020 12:55 pm
by florinsith
Nu ati toate fisierele extensiei, incercati reurcarea lor.

Re: Modul Mobilpay - card

Posted: Tue Apr 28, 2020 6:02 pm
by choria
Multumesc pentru sfat, insa se pare ca alta este problema, deoarece dupa reurcarea tuturo fisierelor, problema persista.
O fi din cauza ca domeniul pe care am instalat acest modul este de fapt un subdomeniu?