Post by Nija » Sun Jul 08, 2012 8:50 am

Salut.
Vreau sa discutam despre rata de conversie a magazinelor virtuale.
Din cate am citit pe internet, rata de conversie a magazinelor virtuale din Romania este de 1%. Vorbesc de magazinele medii, nu de eMag si alti "mamuti". Magazinele de "afara" au o rata de 2,2%.
Exista o multime de metode pentru a aduce vizitatori pe magazinul virtual (SEO, Newslettere, AdWords, afiliati, Social Media, etc), dar care din acestea genereaza vanzari? Daca am stii raspunsul la aceasta intrebare, am putea sa ne crestem rata de conversie. Din pacate, nu exista un raspuns valabil pentru toata lumea, pentru ca conteaza foarte mult nisa pe care activeaza fiecare.
Am vazut o chestie foarte misto la Google Analytics, care nu numai ca iti arata de unde au venit clientii, dar iti si arata cati bani au cheltuit respectivii clienti. Astfel am putea sa ne concentram pe canalul respectiv pentru a ne vreste profitul.
Numai ca nu este asa simplu de implementat Google Analytics Ecommerce. Este nevoie de ceva mai mult decat micile modificari pe care le facem majoritatea pe OpenCart.
Cred ca ar fii cel mai mare ajutor primit pe forumul romanesc, daca cineva priceput ar face un tutorial step-by-step pentru implementarea Google Analytics Ecommerce.
Am cautat pe forum si nu prea se discuta la obiect despre asta. Sau dicuta profesionisti intre ei si eu (si cei mai putin priceputi) ne uitam si nu intelegem mare chestii.
Am vazut ca exista si niste module care fac chestia asta, dar mi se par foarte scumpe si nici nu au feedback foarte bun. Daca as stii pe cineva ca foloseste vreun astfel de modul si ca merita cumparat, as face un efort.
Voi ce parere aveti ? Credeti ca ne-ar ajuta sa evoluam cu Google Analytics Ecommerce ?

Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 31, 2010 5:19 pm
Location - Constanta, Romana

Post by mariusene » Wed Jul 11, 2012 10:42 pm

Si in jurul calculatorului meu e sange pe jos, ca mi-am apucat urechile.
Asa ca eu SUBSCRIU. VOTEZ cu amandoua mainile "PENTRU".
Dar din ce am constatat eu pana acum cei care "STIE" nu "SPUNE MOCA". Doar cateva maruntisuri ca sa te incite si apoi pe bani. Nu spun ca nu ar fi corect asa. Ma plang doar de faptul ca nu pot sa-mi permit sumele pe care le solicita, iar noi astia micii ramanem pe mana unora cu preturi "rezonabile", dar care - parerea mea - fac mult mai putine decat promit, iar despre rezultate ... ei nu isi asuma nimic.
Ti se spune ca iti va fi promovat site-ul si asta se va face, intro masura mai mare sau mai mica. Nimeni nu iti va spune (in urma analizei site-ului si a nisei in care activezi) eu iti cresc vanzarile cu aprox. X%.

Oricum eu m-am bagat in seama doar ca sa se constate ca exista interes pentru subiect. Si poate sa enervez pe vreunul din aia care "STIE" si sa ne spuna si noua cate ceva concret, doar asa ca sa ma contrazica. ;D

Image


New member

Posts

Joined
Fri Jul 08, 2011 2:44 am

Post by Nija » Thu Jul 12, 2012 6:18 pm

Multumesc pentru interesul acordat.
Sunt dezamagit. Credeam ca toti userii o sa se implice in acest subiect.
Solutia care ar fii ? Sa punem mana de la mana, sa strangem niste bani si sa platim pe cineva care sa faca modulul dorit pe care sa il folosim toti ?
Macar daca s-ar genera discutii in directia asta ...

Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 31, 2010 5:19 pm
Location - Constanta, Romana

Post by emilmoldovan » Thu Jul 11, 2013 5:42 pm

Salut,

Am finalizat si eu primul site pe OC si acum as vrea sa vand, normal. Sunt interesat de acest topic si scriu si eu poate exista printre forumisti cineva care ma (ne) poate ajuta in acest sens. Sunt dispus sa si platesc atata timp cat imi pot permite pretul si vad si rezultate.
Multumesc si succes tuturor!
Emil

New member

Posts

Joined
Mon Oct 29, 2012 2:31 am

Post by robertiulianstoica » Thu Jul 11, 2013 9:26 pm

Salut!
Gasiti foarte multe indicatii legate de ecommerce tracking in partea de engleza a forumului.

Daca aveti nevoie de ajutor la implementare, ma gasiti pe pm.
http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=121&t=21675

robertiulianstoica[at]gmail.com


New member

Posts

Joined
Tue May 07, 2013 8:42 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests