Post by hobbykit » Fri Oct 30, 2020 1:16 pm

I use OpenCart 2.0.1.1. But I have missing items (My Account - in the top bar; Customer Service, Extras and My Account - in the bottom bar).
Is it possible for me to reinstall OpenCart 2.0.1.1?
Will the already installed extensions remain?
Or is there another option to restore the missing items?
Thanks in advance for the tips.

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Jan 11, 2020 3:50 pm
Location - Bulgaria

Post by OSWorX » Fri Oct 30, 2020 2:15 pm

You mean in the frontend (= Shop)?
Seems to be a problem with your template - which one do you use?

Please folks: read this here!

Custom Development | Individuelle Entwicklung | Support & Bugfixes

Image Image Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by hobbykit » Fri Oct 30, 2020 2:35 pm

Template is the default.
For several years I did not use the site for a store. My colleague years ago removed these elements. I don't know how they were removed. I want to restore them now.

This is missing

Attachments

sc2.jpg

sc2.jpg (57.25 KiB) Viewed 716 times

sc1.jpg

sc1.jpg (64.91 KiB) Viewed 716 times


User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Jan 11, 2020 3:50 pm
Location - Bulgaria

Post by OSWorX » Fri Oct 30, 2020 3:08 pm

As long as you don't know how these elements were removed, it makes no sense to reinstall anything.
While reinstalling is not needed at all, the template files should do it also.
But before, check how those items are removed:

A. removed "hard-coded" from the templates (the wrong way)
B. removed via OCMod (the best way)
C. remoced via VQMod (not the best choice)
(and or )

If A. simply copy the templates again.
If B. or C. simply deactivate them.

Custom Development | Individuelle Entwicklung | Support & Bugfixes

Image Image Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by hobbykit » Fri Oct 30, 2020 10:16 pm

Thanks for the reply.
How do I copy templates again? I use a default theme.

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Jan 11, 2020 3:50 pm
Location - Bulgaria

Post by OSWorX » Sat Oct 31, 2020 4:14 am

Download - if you have them not already locally stored - the correct OpenCart package with that version number.
Transfer all files from your local folder to your webserver with an FTP prgram.
But only those folder (incl. all subfolders) called
../catalog/view/theme/default/template
And make a backup of all server files before!

Custom Development | Individuelle Entwicklung | Support & Bugfixes

Image Image Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by hobbykit » Sun Nov 01, 2020 4:09 pm

Thanks for the help.
I did all this, still missing:
- My Account - in the top bar;
- Customer Service - Returns and Site Map;
- Extras - Gift Certificates, Affiliate, Specials
- My Account - Order History;
in the bottom bar.
Please if possible for more help.

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Jan 11, 2020 3:50 pm
Location - Bulgaria

Post by hobbykit » Mon Nov 02, 2020 2:08 am

I succeeded.
All elements of the information bar have appeared.
For now, only "My Account" is missing - in the top bar.

Please if possible for more help.

Attachments

sc3.jpg

sc3.jpg (16.85 KiB) Viewed 453 times


User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Jan 11, 2020 3:50 pm
Location - Bulgaria

Post by OSWorX » Mon Nov 02, 2020 4:13 am

hobbykit wrote:
Mon Nov 02, 2020 2:08 am
I succeeded.
All elements of the information bar have appeared.
For now, only "My Account" is missing - in the top bar.

Please if possible for more help.
Okay, a few hours before you wrote that you were unsuccessful.
What else has changed, what did you in another way?
Important infos before I or someone else can help you further.

Custom Development | Individuelle Entwicklung | Support & Bugfixes

Image Image Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by hobbykit » Mon Nov 02, 2020 12:35 pm

I did as you told me. I copied with FTP files - ./catalog/view/theme/default/template.
Then appeared My Account - My Account and Newsletter at the bottom of the site.

Then I started browsing the directories of my store. And I found the footer.xml file in the ./vqmod/xml folder.
I removed this file and all the items at the bottom of the site appeared (Customer Service, Extras and My Account).

Code: Select all

<modification>
	<id><![CDATA[Product(info-price)category_price-featured_price]]></id>
	<version><![CDATA[1.0]]></version>
	<vqmver><![CDATA[2.3.2]]></vqmver>
	<author><![CDATA[skip]]></author>
	
	<file name="catalog/view/theme/*/template/common/footer.tpl">    		
		<operation error="log">
			<search position="replace" offset="1" index="1" >
				<![CDATA[<li><a href="<?php echo $return; ?>"><?php echo $text_return; ?></a></li>]]></search>
			<add>
				<![CDATA[ ]]></add>
	    </operation>	
	</file>
	<file name="catalog/view/theme/*/template/common/footer.tpl">    		
		<operation error="log">
			<search position="replace" offset="2" index="1" >
				<![CDATA[<li><a href="<?php echo $voucher; ?>"><?php echo $text_voucher; ?></a></li>]]></search>
			<add>
				<![CDATA[ ]]></add>
	    </operation>	
	</file>
	<file name="catalog/view/theme/*/template/common/footer.tpl">    		
		<operation error="log">
			<search position="replace"  index="1" >
				<![CDATA[<li><a href="<?php echo $order; ?>"><?php echo $text_order; ?></a></li>]]></search>
			<add>
				<![CDATA[ ]]></add>
	    </operation>	
	</file>
	<file name="catalog/view/theme/*/template/common/footer.tpl">    		
		<operation error="log">
			<search position="replace"  index="1" >
				<![CDATA[<p><?php echo $powered; ?></p>]]></search>
			<add>
				<![CDATA[ ]]></add>
	    </operation>	
	</file>
	
</modification>
There is another vqmod_opencart.xml file in this folder. I haven't removed it. I don't know what it's for.

It remains to restore only "My Account" is missing - in the top bar.
Maybe it's forbidden from somewhere else.

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Jan 11, 2020 3:50 pm
Location - Bulgaria

Post by hobbykit » Wed Nov 04, 2020 12:41 am

Everything is fine. I did it. Thanks for the help. ;D

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Jan 11, 2020 3:50 pm
Location - Bulgaria
Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 14 guests