Post by estprops15 » Sat Jan 10, 2015 4:26 am

Hi all

I have a problem when someone orders a product/products.
Their order does not show up in the Dashboard, and the email I receive from the system does not include any product details
or product codes. The information does not show in the email the customer receives either.
Can anyone help me out with this please?

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 10, 2015 3:45 am

Post by melbagnato » Sat Jan 10, 2015 6:29 pm

What version of OpenCart are you using ?

When I've seen this before it's been because a bug has caused the data not to be recorded properly during checkout (ie the sql script to update the database fails). Have you looked at your error log ?

- Mel

http://online.enterpriseconsulting.com.au

Site with OpenCart extensions & code downloads, many new extensions coming soon!
Follow us on twitter for more updates

Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 13, 2010 1:39 pm
Location - Melbourne

Post by estprops15 » Sun Jan 11, 2015 4:16 am

Hi Mel,

Thanks for the reply.
I am using 1.5.6.4
Nothing shows in the error log, so I am at a loss at the moment!

- Derek

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 10, 2015 3:45 am

Post by melbagnato » Sun Jan 11, 2015 8:43 pm

Have you taken a look at your database to see if a sale has been recorded ? If your unsure or want me to take a closer look, PM me and I'll log in and check it for you.

- Mel

http://online.enterpriseconsulting.com.au

Site with OpenCart extensions & code downloads, many new extensions coming soon!
Follow us on twitter for more updates

Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 13, 2010 1:39 pm
Location - Melbourne

Post by estprops15 » Mon Jan 12, 2015 5:05 am

Yes I did take a look at the database, couldn't find anything there either unfortunately.

- Derek

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 10, 2015 3:45 am

Post by melbagnato » Mon Jan 12, 2015 8:52 am

Hi Derek,

I'm happy to take a closer look for you. Probably need access to really work it out (I have a secure test server that I debug code on). Can you PM me some information and I'll log in and take a look.

- Mel

http://online.enterpriseconsulting.com.au

Site with OpenCart extensions & code downloads, many new extensions coming soon!
Follow us on twitter for more updates

Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 13, 2010 1:39 pm
Location - Melbourne

Post by estprops15 » Mon Jan 12, 2015 2:48 pm

Apologies Mel,

What I should have said earlier (didn't explain very well) I can see the order number in the database, also all the customer details and how they paid. The only thing that does not appear is the actual items that were ordered.

If you still require access to the db please let me know.

- Derek

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 10, 2015 3:45 am


Post by melbagnato » Mon Jan 12, 2015 3:52 pm

Hi Derek,

Ok that is a problem. There are a few tables where the information is stored during a sale. We might be able to populate the missing information if enough of the key information is there.

Can you PM me some details and I'll log in & take a look.

- Mel

http://online.enterpriseconsulting.com.au

Site with OpenCart extensions & code downloads, many new extensions coming soon!
Follow us on twitter for more updates

Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 13, 2010 1:39 pm
Location - Melbourne

Post by estprops15 » Mon Jan 12, 2015 6:34 pm

Hi Mel,

Just sent pm.

- Derek

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 10, 2015 3:45 am

Post by estprops15 » Thu Jan 15, 2015 6:30 pm

Hi Mel,

Have you had a chance to take a look at this?

- Derek

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 10, 2015 3:45 am

Post by melbagnato » Thu Jan 15, 2015 10:30 pm

Hi Derek,

Solved it. Your orders all had a status of '0', which doesn't exist in your system. I changed them to a status of '1' which means "pending" and they all reappeared.

The reason you have this issue is that your 'order' table had a default value of '0' for status instead of '1'. I've changed this so you won't get this issue again.

If you're happy with the fix, hit the blue button below ;)

- Mel

http://online.enterpriseconsulting.com.au

Site with OpenCart extensions & code downloads, many new extensions coming soon!
Follow us on twitter for more updates

Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 13, 2010 1:39 pm
Location - Melbourne

Post by estprops15 » Fri Jan 16, 2015 3:23 pm

Hi Mel,

Absolutely fantastic!

Thank you so much for that, I can now see them in admin at last.

I don't suppose you know how I can get the orders to appear in the email I receive do you?

- Derek

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 10, 2015 3:45 am


Post by melbagnato » Fri Jan 16, 2015 4:41 pm

I'll take a look and let you know.

- Mel

http://online.enterpriseconsulting.com.au

Site with OpenCart extensions & code downloads, many new extensions coming soon!
Follow us on twitter for more updates

Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 13, 2010 1:39 pm
Location - Melbourne

Post by estprops15 » Fri Jan 16, 2015 5:37 pm

Looks like this could be my answer:

http://www.opencart.com/index.php?route ... on_id=4137

- Derek

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 10, 2015 3:45 am

Post by melbagnato » Sun Jan 18, 2015 9:53 pm

Hi Derek,

that extension will definitely give you what you need. If you need anything else, let me know.

- Mel

http://online.enterpriseconsulting.com.au

Site with OpenCart extensions & code downloads, many new extensions coming soon!
Follow us on twitter for more updates

Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 13, 2010 1:39 pm
Location - Melbourne

Post by estprops15 » Mon Jan 19, 2015 10:50 pm

Hi Mel,

Thanks for your help, hope you received the donation. :)

- Derek

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 10, 2015 3:45 am

Post by melbagnato » Tue Jan 20, 2015 3:31 pm

Thanks Derek,

what name did you use to donate ?

- Mel

http://online.enterpriseconsulting.com.au

Site with OpenCart extensions & code downloads, many new extensions coming soon!
Follow us on twitter for more updates

Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 13, 2010 1:39 pm
Location - Melbourne

Post by estprops15 » Mon Jan 26, 2015 4:00 am

Hi Mel,

It would have been from editor....

-Derek

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 10, 2015 3:45 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 52 guests