Post by straightlight » Tue Oct 17, 2017 11:18 pm

I am still seeing your default modified theme rather than the original default theme.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by AusGirl » Tue Oct 17, 2017 11:21 pm

I just tried it, it worked but have to keep refreshing, it says must choose shipping option even though it was chosen, cleared cache again, then it worked. Still have to refresh everything to see it.

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Sep 09, 2017 3:00 pm


Post by AusGirl » Tue Oct 17, 2017 11:28 pm

theme is original files, theme 1 is my modified one
Capture.JPG

theme is original files, theme 1 is my modified one - Capture.JPG (19.1 KiB) Viewed 701 times


User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Sep 09, 2017 3:00 pm


Post by straightlight » Tue Oct 17, 2017 11:31 pm

The theme folder should not be modified. Only the custom theme inside the theme folder should be modified. Opencart originally delivers the default folder name. This folder should not be modified. Instead, use a custom name but leave the default folder as is.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by AusGirl » Tue Oct 17, 2017 11:38 pm

Theme1 should be placed inside the theme folder?
Where the pink circle is?

Attachments

Capture.JPG

Capture.JPG (30 KiB) Viewed 695 times


User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Sep 09, 2017 3:00 pm


Post by straightlight » Tue Oct 17, 2017 11:40 pm

- catalog/view/theme/default
- catalog/view/theme/your_custom_theme

where your_custom_theme is the name of your customized custom theme name.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by AusGirl » Tue Oct 17, 2017 11:51 pm

like this: /catalog/view/theme/theme1
Still looks the same storeside

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Sep 09, 2017 3:00 pm


Post by straightlight » Tue Oct 17, 2017 11:52 pm

If theme1 contains the same sub-folders as the default theme, then yes, it is the proper way to do it.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by AusGirl » Tue Oct 17, 2017 11:58 pm

Yes, its the same except for the colour changes in the stylesheet but still have to keep refreshing and new image uploads still dont show unless I log out and then login.

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Sep 09, 2017 3:00 pm


Post by straightlight » Wed Oct 18, 2017 12:01 am

From the admin, ensure to have selected the: default theme and ensure that the re-uploaded default theme to your server is the one being called: default as opposed to your custom theme folder. Then, clear all caches - browsers and both caches from the admin dashboard. Then, try again.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by AusGirl » Wed Oct 18, 2017 12:08 am

straightlight wrote:
Wed Oct 18, 2017 12:01 am
From the admin, ensure to have selected the: default theme and ensure that the re-uploaded default theme to your server is the one being called: default as opposed to your custom theme folder. Then, clear all caches - browsers and both caches from the admin dashboard. Then, try again.
Only the default theme shows in the drop down in admin, no theme1 shows. So obviously its not being called. Unless I was suppose to do something else?

Theme - Default Store Theme
Default Layout - Default

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Sep 09, 2017 3:00 pm


Post by straightlight » Wed Oct 18, 2017 12:14 am

Followed is a free video tutorial on how to handle custom themes: https://isenselabs.com/videos/view/how- ... pencart-3x

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by AusGirl » Wed Oct 18, 2017 12:16 am

Thank you :)
I will look tomorrow when my eyes are open, its 2.30am here now. Beddy bed time for me :)

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Sep 09, 2017 3:00 pm

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests