Post by Moeki » Sun Nov 05, 2017 4:03 am

Hello all,

Can someone please help me with this, for you most probably, easy question?

My shopping cart button appears to be something wrong with it, I did not change anything. Now the shopping cart button is "too small and there is no text in the button".

Can someone please tell me where I can change this? Now for visitors of the website, it is not obvious where the shopping cart button is. I have sent an print screen to make it more clear (opencart 3.0)

Attachments

Schermafbeelding 2017-10-31 om 10.32.30.png

Schermafbeelding 2017-10-31 om 10.32.30.png (61.21 KiB) Viewed 1487 times

Schermafbeelding 2017-10-31 om 10.32.08.png

Schermafbeelding 2017-10-31 om 10.32.08.png (23.05 KiB) Viewed 1487 times


Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 5:28 pm

Post by IP_CAM » Mon Nov 06, 2017 2:37 am

You should have better linked your Site... :'(
Ernie

Please do NOT send me Personal Mails, they will no longer be replied to.
---
My Github OC Site: https://github.com/IP-CAM
2'800+ FREE OC Extensions on the World's largest Github OC Repository Archive Site.


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by Moeki » Mon Nov 06, 2017 4:30 am

Sorry ... the website link is www.topmartialarts.eu.

Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 5:28 pm

Post by cyclops12 » Mon Nov 06, 2017 4:42 am

Have you translated the ADD TO CART from the en-gb language file ?

Expert Member

Posts

Joined
Sun Sep 27, 2015 1:10 am

Post by Moeki » Mon Nov 06, 2017 4:58 am

I have added the NL translation in the files:
- admin/language
- catalogue/language

Where can i specifically find the "add to cart" as mentioned by you?

Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 5:28 pm

Post by cyclops12 » Mon Nov 06, 2017 5:06 am

catalog/language/en-gb/en-gb.php
default line 27

Code: Select all

$_['button_cart']           = 'Add to Cart';

Expert Member

Posts

Joined
Sun Sep 27, 2015 1:10 am

Post by Moeki » Mon Nov 06, 2017 5:26 am

Ehm .. now i am sorry, but what do i need to change to get this correct?

I did however scrolled down a little more and i saw lines "// error". Does this mean something was not translated correctly? I have added the print screens below.

Attachments

Schermafbeelding 2017-11-05 om 22.23.05.png

Schermafbeelding 2017-11-05 om 22.23.05.png (63.15 KiB) Viewed 1411 times

Schermafbeelding 2017-11-05 om 22.17.51.png

Schermafbeelding 2017-11-05 om 22.17.51.png (19.55 KiB) Viewed 1411 times


Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 5:28 pm

Post by cyclops12 » Tue Nov 07, 2017 3:13 am

If that is from your language file then dont panic...the " //error" is just the translations for error messages
I see you have $_['button_cart'] = 'Add to Cart'; in your file.
When you say you have added translations...did you edit the en-gb folder and translate text in there or did you install another language pack
Also have you made any edits to the product.twig

Expert Member

Posts

Joined
Sun Sep 27, 2015 1:10 am

Post by Moeki » Tue Nov 07, 2017 6:09 am

cyclops12 wrote:
Tue Nov 07, 2017 3:13 am
If that is from your language file then dont panic...the " //error" is just the translations for error messages
I see you have $_['button_cart'] = 'Add to Cart'; in your file.
When you say you have added translations...did you edit the en-gb folder and translate text in there or did you install another language pack
Also have you made any edits to the product.twig
Well, at first I only added/installed the NL dutch language file.
But then I saw that several modules were not translated automatically, so now i have started to manually translate some files.

I did not make any changes to the product.twig.

Also, can someone also tell me why my shopping cart button is like the way it is now? It is only a blue "line", so for new visitors this does not seem like to be the add to the shopping cart button. Now it just looks like a part of the website theme. How can this be changed?

Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 5:28 pm

Post by IP_CAM » Tue Nov 07, 2017 6:17 am

Site Page Code Source:

Code: Select all

<button type="button" id="button-cart" data-loading-text="Laden..." class="btn btn-primary btn-lg btn-block"></button>
The {{ button_cart }} Code, as shown below, has no effect, it either does not exist anymore as coded in the default 3.0.2.x product.twig, or then, it just does not display, for what reason ever, it may has not been translated only ... ???
Software Code product.twig:

Code: Select all

<button type="button" id="button-cart" data-loading-text="{{ text_loading }}" class="btn btn-primary btn-lg btn-block">{{ button_cart }}</button>
Ernie

Please do NOT send me Personal Mails, they will no longer be replied to.
---
My Github OC Site: https://github.com/IP-CAM
2'800+ FREE OC Extensions on the World's largest Github OC Repository Archive Site.


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by Moeki » Tue Nov 07, 2017 7:09 am

Is it correct that you wanted me the change the source code in the product.twig file? If so, i have changed line 281, but the shopping cart order button still looks the same.

See print screen 1 for the changes made. See print screen 2 of how the shopping cart button / add to cart button looks like now.
Schermafbeelding 2017-11-07 om 00.04.03.png

Schermafbeelding 2017-11-07 om 00.04.03.png (86.43 KiB) Viewed 1340 times

Schermafbeelding 2017-11-07 om 00.04.03.png

Schermafbeelding 2017-11-07 om 00.04.03.png (86.43 KiB) Viewed 1340 times

Attachments

Schermafbeelding 2017-11-07 om 00.25.45.png

Schermafbeelding 2017-11-07 om 00.25.45.png (101.38 KiB) Viewed 1336 times


Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 5:28 pm

Post by IP_CAM » Tue Nov 07, 2017 1:03 pm

negative, I did NOT want you to change anything, I just informed you,
what could be missing, in your Source File, for what reason ever.. :-\

Please do NOT send me Personal Mails, they will no longer be replied to.
---
My Github OC Site: https://github.com/IP-CAM
2'800+ FREE OC Extensions on the World's largest Github OC Repository Archive Site.


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by Moeki » Tue Nov 07, 2017 2:24 pm

IP_CAM wrote:
Tue Nov 07, 2017 1:03 pm
negative, I did NOT want you to change anything, I just informed you,
what could be missing, in your Source File, for what reason ever.. :-\
Oh haha, sorry....i will change it back.

Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 5:28 pm

Post by kestas » Tue Nov 07, 2017 7:31 pm

Hi,

Did you clearing the all cash after some modifications? You need turn of cash or clear it in your admin dashboard, small icon in the right upper corner...

Custom OpenCart modules and solutions. You can write PM with additional questions... Extensions you can find here


Active Member

Posts

Joined
Tue Oct 12, 2010 2:23 am

Post by Moeki » Tue Nov 07, 2017 9:20 pm

kestas wrote:
Tue Nov 07, 2017 7:31 pm
Hi,

Did you clearing the all cash after some modifications? You need turn of cash or clear it in your admin dashboard, small icon in the right upper corner...
I just did the clearing of the cache, no changes to the order button to be seen however.

I have another website www.shopmijnvoordeel.nl, it is the same website theme, but here the order button is correct. This is Opencart 2.3.0.2.
The website with the incorrect order button is on website www.topmartialarts.eu, this is Opencart 3.0.2.0. The order button is just a "blue line".

I have added two print screens again. See the difference and my problem :)

Attachments

Schermafbeelding 2017-11-07 om 14.14.21.png

Schermafbeelding 2017-11-07 om 14.14.21.png (46.05 KiB) Viewed 1280 times

Schermafbeelding 2017-11-07 om 14.14.12.png

Schermafbeelding 2017-11-07 om 14.14.12.png (38.69 KiB) Viewed 1280 times


Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 5:28 pm

Post by kestas » Tue Nov 07, 2017 10:21 pm

Have you tried to change back to the English default language? It is the same problem with button?

Custom OpenCart modules and solutions. You can write PM with additional questions... Extensions you can find here


Active Member

Posts

Joined
Tue Oct 12, 2010 2:23 am

Post by Moeki » Tue Nov 07, 2017 10:45 pm

kestas wrote:
Tue Nov 07, 2017 10:21 pm
Have you tried to change back to the English default language? It is the same problem with button?
Ehhhmm...i have deleted the EN default language ....

Attachments

Schermafbeelding 2017-11-07 om 15.44.53.png

Schermafbeelding 2017-11-07 om 15.44.53.png (35.63 KiB) Viewed 1261 times


Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 5:28 pm

Post by kestas » Tue Nov 07, 2017 11:07 pm

Upload it from your istaller. And try select. Never delete english. If you do not need it, just comment this line where languages selections in twig file

Custom OpenCart modules and solutions. You can write PM with additional questions... Extensions you can find here


Active Member

Posts

Joined
Tue Oct 12, 2010 2:23 am

Post by IP_CAM » Wed Nov 08, 2017 1:40 am

Ehhhmm...i have deleted the EN default language .... :choke: :'(

Please do NOT send me Personal Mails, they will no longer be replied to.
---
My Github OC Site: https://github.com/IP-CAM
2'800+ FREE OC Extensions on the World's largest Github OC Repository Archive Site.


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by Moeki » Wed Nov 08, 2017 3:42 am

kestas wrote:
Tue Nov 07, 2017 11:07 pm
Upload it from your istaller. And try select. Never delete english. If you do not need it, just comment this line where languages selections in twig file
I have added back the EN default language. It was still on my web hosting server website, so all I did now was add it back in Admin Opencart 3.0, see print screen. This however still does not change the order button (see print screen 2), it is still just blue without any texts...

Attachments

Schermafbeelding 2017-11-07 om 20.40.49.png

Schermafbeelding 2017-11-07 om 20.40.49.png (45 KiB) Viewed 1224 times

Schermafbeelding 2017-11-07 om 20.37.46.png

Schermafbeelding 2017-11-07 om 20.37.46.png (37.59 KiB) Viewed 1224 times


Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 31, 2017 5:28 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests