Post by neuron » Thu Sep 03, 2020 11:01 pm

Hello,
I know that this question asked several times, but I could not find a solution yet.
Neither find any clue in documentation. I am using Opencart v3.x
My problem is I want to use SEO URL's.
This is what I did:
1. enabled SEO URL's in System->Settings-> Server Tab User SEO URL's
2. renamed default .htaccess.txt to .htaccess (rewrite rule enabled)
3. added keywords for both categories and products.
for category: catalog->categories->category1->SEO tab added keyword. in similar way to the product.
4. deleted storage/cache and vqmod/vqcache/

After this changes when I browse on front end I see the SEO URL's
for example: https://example.dev/aviva-360-dk for product url
But when I click it the Main Page opens (rendered) not a product detail page. same with categories. No redirection. project is in my local so I can't share the link of it.

Thanks in advance.

Newbie

Posts

Joined
Wed Aug 12, 2020 5:40 pm

Post by kestas » Fri Sep 04, 2020 2:09 am

neuron wrote:
Thu Sep 03, 2020 11:01 pm
project is in my local so I can't share the link of it.

Thanks in advance.
What software you are use for your local server? For example if you use XAMPP you should ensure mod_rewrite is enabled in in XAMPP->apache->httpd.conf file.

Custom OpenCart modules and solutions. You can write PM with additional questions... Extensions you can find here


Active Member

Posts

Joined
Tue Oct 12, 2010 2:23 am

Post by paulfeakins » Fri Sep 04, 2020 7:31 pm

neuron wrote:
Thu Sep 03, 2020 11:01 pm
My problem is I want to use SEO URL's.
This should help: https://www.everywordcounts.co.uk/plura ... postrophe/

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom

Post by paulfeakins » Fri Sep 04, 2020 7:32 pm

neuron wrote:
Thu Sep 03, 2020 11:01 pm
But when I click it the Main Page opens (rendered) not a product detail page. same with categories. No redirection. project is in my local so I can't share the link of it.
And re. this problem it's most likely you don't have mod_rewrite enabled.

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom

Post by neuron » Sat Sep 05, 2020 12:23 am

Sorry everybody :-[ !
I started using Homestead recently, I thought vagrant uses Apache server by default, today I learned it uses Nginx. That is why .htaccess was not working.

Newbie

Posts

Joined
Wed Aug 12, 2020 5:40 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests