Post by cosmicx » Tue Apr 27, 2021 5:03 pm

Details:
1. Webhost is running PHP7.3
2. OC v3.0.3.7, default theme, no modules that modifies the form behaviour
3. No error in log file, where error logging is enabled

Upon clicking submit, page goes to a white/blank page (In Firefox), instead of the usual customer registration success page.

In Google Chrome, submitting the form will end up in ERROR 500. However, when you check on the admin dashboard, the user/customer is added.
Last edited by cosmicx on Wed Apr 28, 2021 10:31 pm, edited 1 time in total.

Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 09, 2012 6:27 pm

Post by thekrotek » Tue Apr 27, 2021 5:16 pm

Check your other error log.

Professional OpenCart extensions, support and custom work.
Contact me via email or Skype by support@thekrotek.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sun Jul 03, 2016 12:24 am


Post by cosmicx » Tue Apr 27, 2021 5:23 pm

thekrotek wrote:
Tue Apr 27, 2021 5:16 pm
Check your other error log.
Found something in my apache error log, something to do with email:

Code: Select all

[Tue Apr 27 10:19:35.094172 2021] [proxy_fcgi:error] [pid 3819066:tid 140521406138112] [client 110.54.157.180:0] AH01071: Got error 'PHP message: PHP Fatal error:  Uncaught Exception: Error: DATA not accepted from server! in /home/user1/web/oc3a.domain.tld/public_html/system/library/mail/smtp.php:241\nStack trace:\n#0 /home/user1/web/oc3a.domain.tld/public_html/system/library/mail/smtp.php(209): Mail\\Smtp->handleReply(Resource id #19, 250, 'Error: DATA not...')\n#1 /home/user1/web/oc3a.domain.tld/public_html/system/library/mail.php(142): Mail\\Smtp->send()\n#2 /home/user1/web/oc3a.domain.tld/public_html/catalog/controller/mail/register.php(44): Mail->send()\n#3 /home/user1/web/oc3a.domain.tld/public_html/vqmod/vqcache/vq2-_home_user1_web_oc3a.domain.tld_storage_modification_system_engine_action.php(79): ControllerMailRegister->index('account/custome...', Array, 6)\n#4 /home/user1/web/oc3a.domain.tld/public_html/system/engine/event.php(62): Action->execute(Object(Registry), Array)\n#5 /home/user1/web/oc3a.domain.tld/public_html/vqmod/vqcache/vq2-_home_user1_web_oc3a.domain.tld_storage_modific...', referer: https://oc3a.domain.tld/index.php?route=account/register

Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 09, 2012 6:27 pm

Post by thekrotek » Tue Apr 27, 2021 5:29 pm

Good. Now you have your error, which comes from SMTP. Google for solution.

Professional OpenCart extensions, support and custom work.
Contact me via email or Skype by support@thekrotek.com


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sun Jul 03, 2016 12:24 am


Post by cosmicx » Tue Apr 27, 2021 5:35 pm

My SMTP setting is triggering the error. It was a copied configuration from a working OC 2.3.02 instance.

Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 09, 2012 6:27 pm

Post by ADD Creative » Tue Apr 27, 2021 8:56 pm

"DATA not accepted from server!" means your SMTP server didn't like the content of your email or timed out.

www.add-creative.co.uk


Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom

Post by cosmicx » Tue Apr 27, 2021 9:32 pm

ADD Creative wrote:
Tue Apr 27, 2021 8:56 pm
"DATA not accepted from server!" means your SMTP server didn't like the content of your email or timed out.
Yah it is! I checked on my store's email setting, and turned out it does not match the one entered for the SMTP account.

So, email set in System > Setting > Store Tab > Email does not match with the value entered in System > Setting > Mail Tab > SMTP Username

Error is gone now, after updating the Store email.

Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 09, 2012 6:27 pm

Post by straightlight » Tue Apr 27, 2021 10:00 pm

Now that the issue has been solved, please add: [SOLVED] at the beginning of the subject line on the first post.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by cosmicx » Wed Apr 28, 2021 10:32 pm

straightlight wrote:
Tue Apr 27, 2021 10:00 pm
Now that the issue has been solved, please add: [SOLVED] at the beginning of the subject line on the first post.
It's done.

Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 09, 2012 6:27 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests