Post by htwp » Mon Oct 07, 2013 3:44 am

Καλησπέρα και πάλι.Ένα πρόβλημα που είχα πάντα με το opencart από πολύ παλιά (εκδοση) είναι πως στο admin στην προσθήκη νέου προϊόντος υπάρχουν και οι δύο γλώσσες (Ελληνικά και Αγγλικά).Κάθε φορά θα πρέπει να γράφω εις διπλούν την περιγραφή και την ονομασία.Υπάρχει κάποιος τρόπος έτσι ώστε να γίνεται αντιγραφή ότι γράφω στο General ->Greek και στο General -> English ? Δεν θέλω να σβήσω την αγγλική γλώσσα από το admin...

Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 14, 2012 1:29 am

Post by botonakis » Tue Oct 15, 2013 3:37 am

Αυτό θα μπορούσες να το κάνεις προγραμματιστικά.
Μέχρι στιγμής δε γνωρίζω κάποιο extension που να κάνει αυτή τη δουλειά.
Από την στιγμή όμως που αναφέρεσαι σε 2 γλώσσες ποιο το "κέρδος" για κάτι τέτοιο; Αφού θα πρέπει να βάλεις το σωστό περιεχόμενο σε κάθε γλώσσα. Εάν βάλεις το ίδιο, θα έχεις χασούρα σε πολλά, μεταξύ αυτών και το Google Ranking.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2012 7:55 pm
Location - Athens, Greece

Post by htwp » Mon Oct 21, 2013 3:03 pm

Ok ευχαριστώ

Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 14, 2012 1:29 am

Post by billkou » Mon Oct 21, 2013 5:03 pm

Καλό είναι να μην έχεις το ίδιο περιεχόμενο σε δύο γλώσσες γιατί η google θα το βλέπει ως διπλότυπο που προέρχεται απο το ίδιο domain και μόνο κακό θα σου κάνει.

Μπορείς πάντως να ξηλώσεις την αγγλική γλώσσα εντελώς και όταν με το καλό την χρειαστείς απλά ξαναβάζεις τον αντίστοιχο language κατάλογο μέσω του ftp.

New member

Posts

Joined
Mon Sep 02, 2013 6:41 am

Post by htwp » Tue Oct 22, 2013 8:36 pm

Οκ αλλά υπάρχει ένα θέμα.Η γλώσσα του admin δεν θέλω να αλλάξει από τα αγγλικά στα ελληνικά...Το μόνο που θέλω είναι να μην υπάρχει στην εισαγωγή ενός καινούριου προϊόντος και οι δύο γλώσσες εισαγωγής.Τώρα έχει ελληνικά και αγγλικά. Η αγγλική για να βγεί πώς γίνεται ? μέσα στο admin/language υπάρχει μόνο english. Αν σβήσω τον φάκελο δεν θα υπάρχει πρόβλημα? Ή χρειάζεται να πάω να κάνω αφαίρεση τα english από system-->localisation-->currencies ???

Attachments

Double entry.jpg

Έχω φώτο για λεπτομέρειες - Double entry.jpg (112.01 KiB) Viewed 1765 times


Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 14, 2012 1:29 am

Post by botonakis » Tue Oct 22, 2013 8:40 pm

Το ίδιο πράγμα λέμε. Αφού έχεις δύο γλώσσες ενεργοποιημένες, θα πρέπει να γραφτεί το περιεχόμενο 2 φορές.
Δε γίνεται να έχεις δύο γλώσσες και αν το γράφεις μια φορά.

:)

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2012 7:55 pm
Location - Athens, Greece

Post by htwp » Wed Oct 23, 2013 3:42 am

Το ίδιο λέμε αλλά δεν μου δίνεις μια σαφή απάντηση(φυσικά αν γνωρίζεις).Το front end θέλω να είναι ελληνικά και το admin στα αγγλικά....άρα θέλω να φύγει από το admin το tab το ελληνικό(έτσι ώστε να αποφύγω το double entry).Υπάρχει κάποιος τρόπος? ή το opencart θεωρεί ότι όποια γλώσσα χρησ στο admin πρέπει να είναι και στο front end?
Έκανα μια μικρή αναζήτηση και βρήκα αυτό... <?php $language = $languages[1]; { ?> στο αρχείο
admin/view/template/catalog/product_form.tpl όπου [1] η γλώσσα που χρησ. Αν δεν κάνω λάθος νομίζω πως αποφεύγεται η διαγραφή της αγγλικής γλώσσας λόγω πιθανών προβλημάτων στον κώδικα....
Δεν θα έπρεπε να είναι ξεχωριστό το admin με το font end?

Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 14, 2012 1:29 am

Post by botonakis » Wed Oct 23, 2013 4:38 am

Δε θέλω να φανώ κακός, αλλά δε το εξηγείς σωστά για να καταλάβουμε.

Σου έχω λύση για αυτό.
Λοιπόν!
Καταρχάς θα κάνεις default την Αγγλική Γλώσσα στο διαχειριστικό και την Ελληνική στο μπροστά.

Μετά θα πας στο αρχείο: admin/view/stylesheet/stylesheet.css

και θα προσθέσεις:

Code: Select all

#language2 { display:none !important; }
** Εάν είναι η γλώσσα δύο στο σύστημα βάζεις language2 αλλιώς language και το νούμερο της γλώσσας.


Αυτό ΔΕ θα απενεργοποιήσει τη γλώσσα, απλά δε θα βλέπεις το tab.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2012 7:55 pm
Location - Athens, Greece

Post by htwp » Wed Oct 23, 2013 1:54 pm

Αυτό μάλλον μου κάνει.... θα το δώ και θα επανέλθω να πώ την γνώμη μου. Σε ευχαριστώ.

Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 14, 2012 1:29 am

Post by Dimous » Fri Feb 14, 2014 11:01 pm

botonakis wrote:Δε θέλω να φανώ κακός, αλλά δε το εξηγείς σωστά για να καταλάβουμε.

Σου έχω λύση για αυτό.
Λοιπόν!
Καταρχάς θα κάνεις default την Αγγλική Γλώσσα στο διαχειριστικό και την Ελληνική στο μπροστά.

Μετά θα πας στο αρχείο: admin/view/stylesheet/stylesheet.css

και θα προσθέσεις:

Code: Select all

#language2 { display:none !important; }
** Εάν είναι η γλώσσα δύο στο σύστημα βάζεις language2 αλλιώς language και το νούμερο της γλώσσας.


Αυτό ΔΕ θα απενεργοποιήσει τη γλώσσα, απλά δε θα βλέπεις το tab.
Καλησπέρα
Το ίδιο θέλω και εγώ
Να έχω μπροστά μόνο Ελληνικά και στο admin panel την αγγλική γλώσσα σαν γλώσσα διαχείρισης αλλά να μην χρειάζετε
να ενημερώνω τα προϊόντα και στις 2 γλώσσες αλλά μόνο στα Ελληνικά. Γίνετε τελικά?
Δοκίμασα αυτό που προτείνεις ''' admin/view/stylesheet/stylesheet.css'''
μου κρύβει την αγγλική γλώσσα αλλά όταν πάω να καταχωρίσω ένα καινούργιο προϊόν ...δεν με αφήνει μου λέει ότι υπάρχει λάθος..
μάλλον βλέπει ότι δεν έχω βάλει περιγραφή και στην αγγλική γλώσσα και δεν με αφήνει...

Newbie

Posts

Joined
Fri Feb 07, 2014 6:46 pm

Post by htwp » Wed Feb 19, 2014 11:51 pm

- Αντέγραψε το φάκελο admin/language/english κάπου προσωρινά στον υπολογιστή σου.
- Στο αντίγραφο, μετονόμασε τον φάκελο english σε greek
- Άνοιξε το αρχείο english.php σε ενα text editor και το

Code: Select all
$_['code'] = 'en';


κάνε το και αποθήκευσε το αρχείο.

Code: Select all
$_['code'] = 'el';


- Μετονόμασε το αρχείο english.php σε greek.php
- Αντικαστέστησε τον φάκελο mail με τον ίδιο φάκελο από τα αρχεία της Ελληνικής γλώσσας του admin.
- Στο Opencart μετονόμασε το φάκελο admin/language/greek σε greek-original
- Μετακίνησε τον φάκελο greek που έφτιαξες προηγουμένως εκεί.
- Πλέον θα έχεις αγγλικά στο backend αλλά τα μηνύματα στους Έλληνες πελάτες θα στέλνονται στα Ελληνικά.



H λύση είναι από τον Opencart-Hellas και δουλεύει 100% . Αυτό ακριβώς έχω κάνει και εγώ.

Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 14, 2012 1:29 am

Post by Dimous » Thu Feb 20, 2014 11:53 pm

Αν το καταλαβαίνω σωστά

Μετα πάω στα system/settings/local/Administration language και δηλώνω Greek...

Επίσης system/localisation και διαγράφω τα English εντελώς σαν γλώσσα?

Newbie

Posts

Joined
Fri Feb 07, 2014 6:46 pm

Post by htwp » Fri Feb 21, 2014 6:53 pm

Δηλώνεις Greek και στα δύο(language - admin language)
Και μετά σωστά το είπες κάνεις διαγραφή την Αγγλική γλώσσα.

Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 14, 2012 1:29 am

Post by Dimous » Sat Feb 22, 2014 7:47 pm

Ευχαριστώ!!

Μια χαρά είναι!

Newbie

Posts

Joined
Fri Feb 07, 2014 6:46 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests