Post by antstyl » Mon Nov 25, 2013 6:12 am

Καλησπέρα...

χρειάζομαι την βοήθεια σας γιατί δεν βγάζω άκρη με τίποτα!

Είχα ένα site σε έναν server, λόγω μεγάλης καθυστέρησης (που παρόλο δεν το παραδέχονταν η εταιρία και μου έλεγε ότι ευθύνονται τα πολλά queries στην βάση) τελικά το μετέφεραν σε άλλο server τους με μηδενική καθυστέρηση πλέον.

Μετά την μεταφορά πλέον έχω το εξής πρόβλημα όμως.
Έχω εγκατεστημένο ένα extension imagemanager+, το οποίο έχει κάποια extra πράγματα (μαζικό ανέβασμα κλπ.).
Όταν πάω να βρω μια εικόνα μέσα από το filemanager του opencart, ενώ αρχίζει να φορτώνει τις εικόνες αμέσως μετά από λίγο κολλάει και να κάνω refresh δεν μπορώ να μπω πλέον στην σελίδα καν, βγάζοντας σφάλμα. Και σε καμία άλλη σελίδα που είναι στον ίδιο server. Εγώ σκέφτηκα ότι για κάποιο λόγο τρώω ban από κάποιο firewall του server γιατί κάνοντας restart το router ή περιμένοντας λίγη ώρα έχω και πάλι πρόσβαση. Επικοινώνησα με την εταιρία όμως και δεν υπήρχε ban στην IP μου.

Έτσι σκέφτηκα μήπως ήταν πρόβλημα για κάποιο λόγο του extension και έτσι επανέφερα τα αρχικά αρχεία του filemanager και πλέον ανοίγει ο παλιός κλασσικός. Ενώ με αυτό τον τρόπο δεν κολλάει αμέσως, και πάλι όμως αν περιηγηθώ και κυρίως γρήγορα σε διάφορους φακέλους με εικόνες, αναγκάζοντας το να φορτώνει συνέχεια εικόνες και πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Έλεγξα με το firebug και παρατήρησα το εξής, ότι την στιγμή που κολλάει εμφανίζει αυτό:
Image

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να ευθύνεται? Κάποια ρύθμιση του νέου server? Προσπάθησα να αναπαραγάγω το πρόβλημα και στον παλιό server που υπάρχει ακόμα αντίγραφο της σελίδας αλλά δεν παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Κάποια στιγμή εμφάνισε ένα error αλλά απλά πατώντας ΟΚ συνέχισε κανονικά, χωρίς να μου εμποδίσει την πρόσβαση.
Last edited by antstyl on Thu Nov 28, 2013 5:46 am, edited 1 time in total.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Nov 12, 2012 5:40 pm

Post by antstyl » Mon Nov 25, 2013 7:13 am

Ψάχνοντας όλη μέρα σήμερα βρήκα τα εξής:

Στο error log του server αναφέρει αυτό

Code: Select all

[Mon Nov 25 00:37:19 2013] [error] [client 89.210.182.111] ModSecurity:  [file "/etc/httpd/crs/activated_rules/modsecurity_crs_11_dos_protection.conf"] [line "44"] [id "981049"] [msg "Potential Denial of Service (DoS) Attack from 89.210.182.111 - # of Request Bursts: 6"] Warning. Operator GE matched 2 at IP:dos_burst_counter. [hostname "www..gr"] [uri "/admin/index.php"] [unique_id "UpJ-nrkEhxcAADYzBfYAAAAc"]
Αν καταλαβαίνω καλά μήπως ο νέος server έχει κάποιο mod για DoS attack και επειδή κάνει requests για πολλές εικόνες το θεωρεί λανθασμένα επίθεση?

Βρήκα άλλο ένα thread στο internet με άτομα που είχαν παρόμοιο πρόβλημα (όχι το ίδιο ακριβώς) και ανέφεραν ώς πρόβλημα το "mysql exceeds max connections limit". Βρήκα ένα τροποποιημένο filemanager.tpl το οποίο δεν φορτώνει όλες τις εικόνες χρησιμοποιώντας το εξής:

Code: Select all

if (json) {
for (i = 0; i < json.length; i++) {
// original code goes here
// html += '<a><img src="<?php echo $no_image; ?>" alt="" title="" /><br />' + ((json[i]['filename'].length > 15) ? (json[i]['filename'].substr(0, 15) + '..') : json[i]['filename']) + '<br />' + json[i]['size'] + '<input type="hidden" name="image" value="' + json[i]['file'] + '" /></a>';
// PATCH for SPEED up and also slow hosting (by andy duf.)
html += '<a><img width="100px" height="100px" src="../../image/cache/data/'+json[i]['file'].replace(".","-100x100.")+'" alt="" title="" /><br />' + ((json[i]['filename'].length > 15) ? (json[i]['filename'].substr(0, 15) + '..') : json[i]['filename']) + '<br />' + json[i]['size'] + '<input type="hidden" name="image" value="' + json[i]['file'] + '" /></a>';
							}
						}
και το πρόβλημα λύθηκε αλλά για να δεις τις εικόνες που δεν φόρτωσαν πρέπει να κάνεις κλικ μαζί με ctrl. Κάτι το οποίο βέβαια δεν βοηθάει και πολύ.

Θα λυνόταν θεωρείτε το πρόβλημα εάν ζητούσα (και δεχόταν) από την εταιρία με τον server να απενεργοποιήσει το mod?
Last edited by antstyl on Thu Feb 20, 2014 1:18 am, edited 1 time in total.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Nov 12, 2012 5:40 pm

Post by OpDev » Mon Nov 25, 2013 4:10 pm

Πόσα request κάνεις και τι μέγεθος έχουν;

New member

Posts

Joined
Sun Jul 21, 2013 2:32 pm

Post by antstyl » Tue Nov 26, 2013 1:24 am

Εννοείς κατά την διάρκεια που χρησιμοποιώ τον filemanager?
Αυτό πώς μπορώ να το δώ?

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Nov 12, 2012 5:40 pm

Post by OpDev » Tue Nov 26, 2013 11:00 pm

απο τα log του server ή ακομα πιο εύκολα απο το debugger του browser σου.

New member

Posts

Joined
Sun Jul 21, 2013 2:32 pm

Post by antstyl » Thu Nov 28, 2013 5:45 am

Για κάθε εικόνα που πάει να φορτώσει κάνει και ένα request. Όσες πιο πολλές τόσο περισσότερα!

Με το mod για τον filemanager που βρήκα (προσωρινά), έχει κάποιο όριο και σταματάει να φορτώνει πριν εμφανίσει πρόβλημα, ώστε να μην κρασάρει η σελίδα και αν θέλεις να δείς κάποια εικόνα απλά πατάς πάνω της με ctrl.

Τελικά, μετά από επικοινωνία με την εταιρία του server, απενεργοποίησαν δύο security mods και όλα καλά πλέον.
Ευχαριστώ για την βοήθεια, αν τύχει και σε κάποιον άλλο κάτι ανάλογο ας ξέρει που να κοιτάξει.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Nov 12, 2012 5:40 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest