Page 1 of 1

Χρέωση με βάση την περιοχή

Posted: Mon Feb 18, 2013 7:30 pm
by htwp
Καλησπέρα σας,

θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο extension που να χρεώνει τον πελατη ανάλογα με το που μένει(αποστολή με βάση την περιοχή).Να σας πω πως έχω εισάγει τους νομούς με βάση τον Καλλικράτη.Αν για παράδειγμα θέλω να στείλω ένα προϊόν στα Τρίκαλα να μπορώ να τον χρεώσω τα κατάλληλα μεταφορικά(courier).Επίσης αν είναι ολοκληρωμένο extension που να περιέχει χρεώσεις με βάση και τα κιλά και την περιοχή και οτιδήποτε άλλο θα ήταν ακόμα καλύτερα.
Σας ευχαριστώ

Re: Χρέωση με βάση την περιοχή

Posted: Mon Feb 18, 2013 8:36 pm
by People's Code
Υπάρχει το Extensions>Shipping> Weight Based Shipping. Πρώτα φτιάχνεις τις γεωγραφικές ζώνες που θες να υπάρχει διαφορετική χρέωση απο το System>Localization>Geo zones και μετά αυτές εμφανίζονται στο Weight Based Shipping όπου δίνεις διαφορετική χρέωση ανά βάρος.

Re: Χρέωση με βάση την περιοχή

Posted: Fri Feb 22, 2013 2:30 am
by htwp
Ευχαριστώ....

Re: Χρέωση με βάση την περιοχή

Posted: Mon Sep 23, 2013 10:31 pm
by antonist
Το θέμα αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον και νομίζω μας αφορά όλους, αλλά δεν βλέπω πως μπορεί να υλοποιηθεί, καθώς οι εταιρείες courier έχουν ιδιόμορφη χρέωση, δηλαδή οι βασικές κατηγορίες τους είναι οι παρακάτω:

Αθήνα - Περίχωρα Αθήνας - Μεγάλες πόλεις - Νησιά - Δυσπρόσιτες περιοχές (συν το βάρος ή τις διαστάσεις που άλλοτε προπορεύεται το ένα στην χρέωση και άλλοτε το άλλο)

Τώρα, εκτός από τα νησιά που μπορείς να τα ταξινομήσεις με τις Γεωγραφικές περιοχές ή νομούς εάν θέλετε, υπάρχει η κατηγορία "Δυσπρόσιτες περιοχές" που η κάθε εταιρία courier έχει μια δικιά της γεωγραφική διάσταση και τα οριοθετεί διαφορετικά, αλλά πέστε μου πως να χρεώσω κάποιον με ταχυδρομικά, εντός των ορίων της πόλης των Τρικάλων ή εντός του νομού Τρικάλων αλλά εκτός των ορίων της πόλης; (Σημειωτέον ότι η απόκλειση στις τιμές εντός-εκτός είναι μεγάλη)

Φαντάζομαι ότι εάν δημιουργήσω διπλές εγγραφές για κάθε νομό στις Γεωγραφικές περιοχές (πρωτεύουσα νομού και περίχωρα), τότε κατά την δημιουργία λογαριασμού κάποιου πελάτη στο Περιφέρεια/Περιοχή θα γίνει το αδιαχώρητο με τις επιπλέον ονομασίες.

Ίσως κάποιο έτοιμο module από τις γνωστές τουλάχιστον εταιρείες courier και προφανώς με βάση τους ταχυδρομικούς κώδικες θα ήταν το καλύτερο και για τον πελάτη και για τον επιχειρηματία (Δηλαδή κανείς να μην πληρώσει περισσότερα από όσα πρέπει).

Τέλος το ενσωματωμένο module της αντικαταβολής χρήζει επενεξέτασης για τα Ελληνικά δεδομένα, καθώς η αντικαταβολή δεν είναι δωρεάν υπηρεσία και επίσης μερικές εταιρίες courier βάζουν και άνω όριο ποσού είσπραξης.

Εάν λοιπόν υπάρχει κάτι σε έτοιμο module και μου έχει διαφύγει, τότε ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον είναι πρόθυμος να μου το υποδείξει.

Re: Χρέωση με βάση την περιοχή

Posted: Tue Sep 24, 2013 12:52 am
by People's Code
Τα περισσότερα καταστήματα στο εξωτερικό υπολογίζουν ένα μέσο όρο χρέωσης και δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να ασχοληθούν με αυτό που αναφέρεις. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έλλειψη κάποιου extension που να δημιουργεί συγκεκριμένες χρεώσεις ανά περιοχή, αλλά ότι στη χώρα μας οι υπηρεσίες αποστολής δεμάτων είναι ακριβότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού και αναγκάζονται οι έμποροι να διυλίζουν τον κώνωπα ;)

Re: Χρέωση με βάση την περιοχή

Posted: Tue Sep 24, 2013 1:17 am
by antonist
Δυστυχώς έτσι συμβαίνει, την τρώμε εμείς κανονικά.

Re: Χρέωση με βάση την περιοχή

Posted: Wed Sep 25, 2013 2:00 am
by htwp
Νομίζω πως δεν πρόκειτε να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όμως ένα αξιόλογο extension είναι το Advanced Shipping που έχει πολλές παραμέτρους και νομίζω πως αξίζει αν και όπως αναφέρθηκε το καλύτερο θα ήταν να δημιουργήσει η κάθε εταιρία courier το δικό της extension χωρίς προβλήματα....

Re: Χρέωση με βάση την περιοχή

Posted: Mon Feb 24, 2014 9:27 pm
by x-origin
Opencart-Hellas wrote:Υπάρχει το Extensions>Shipping> Weight Based Shipping. Πρώτα φτιάχνεις τις γεωγραφικές ζώνες που θες να υπάρχει διαφορετική χρέωση απο το System>Localization>Geo zones και μετά αυτές εμφανίζονται στο Weight Based Shipping όπου δίνεις διαφορετική χρέωση ανά βάρος.
Σε αυτό το σημείο αντιμετωπίζω μια δυσκολία!
Μέσα σε αυτό το module έχω ορίσει τα κόστη αποστολής ανά βάρος και ζώνες (Αττική και Περιφέρεια) όταν πάω στο καλάθι να κάνω υπολογισμό κόστους σε προϊόν που δεν έχω ορίσει βάρος μου βγάζει κανονικά το κόστος, σε προϊόν το οποίο ορίζω βάρος όταν πάω να κάνω υπολογισμό (Αττική) δεν βγάζει καν τις χρεώσεις και αφαιρεί από τον πίνακα την πληρωμή ως μέθοδο και μένει μόνο η παραλαβή από την έδρα, ενώ εάν επιλέξω κάποια άλλη περιφέρεια μου βγάζει ότι δεν υπάρχει μέθοδο αποστολής (Σφάλμα: Δεν υπάρχει διαθέσιμη μέθοδος αποστολής. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για βοήθεια!) κάποια άποψη?