Post by bogdan_cr_ro » Tue Apr 10, 2012 11:15 pm

incercand sa adaug in directoare WEB site-ul, am vazut ca unele erau free, altele free dar cu link si altele cu plata.
Am strans 700 directoare WEB romanesti si cateva mii straine in acest scop (cu ceva munca evident, cea mai multa fiind cea de a elimina dublurile si asta am facut-o deocamdata doar pentru directoarele RO)
Acum, intreb si eu, dupa ce am inscris site-ul in vreo 20 directoare insa ma opresc pt ca intai vreau sa ma mai informez de urmatoarele:
- si-a facut cineva directorWEB.domeniu.ro pe magazinul online? Si daca DA, au existat banuieli de impact negativ asupra clientilor? (ma gandesc cumva daca se "şifonează" imaginea ca urmare a existentei acestui director WEB)
- exista kit gratis de director WEB, care sa fie instalat cum este OpenCartul? Daca DA, care ar fi mai stabil (in functionare, dupa instalare pe subdomeniu) si relativ usor de instalat?
- ca sa fac rank 2 sau 3, cam in cate directoare ar trebui sa inscriu site-ul si cam cati vizitatori unici pe zi? intreb cu aproximatie... pt ca n-am nici cea mai mica idee.

Lista o sa o fac publica dupa ce introduc site-ul meu in toate directoarele, pt ca vad ca unele care sunt "gratis", in realitate vor cel putin link. Asa ca dupa ce o "testez" pe site-ul meu, voi elimina cele care nu sunt gratis si o voi urca pe undeva pe aici. Daca o vrea cineva netestata, o poate cere, sa nu fie sfios. :crazy:

New member

Posts

Joined
Sun Feb 05, 2012 2:38 am
Location - Craiova

Post by fanmac » Thu Apr 12, 2012 1:40 pm

Directoare romanesti functionale sunt doar vreo 400 si daca restrangem si aici lista sunt doar 200 de directoare care au cel putin page rank-ul 1 si care nu cer link reciproc.
Atentie ca daca l-ai inscris in directoare, textul nu mai poate fi schimbat ulterior. Inainte de a face inscrierea in directoare trebuie sa-ti stabilesti cuvintele cheie pt care faci optimizarea site-ului astfel incat descrierea facuta pentru directoare sa fie pentru cuvintele cheie stabilite. De asemenea site-ul este necesar sa fie optimizat in prealabil utilizand cuvintele cheie stabilite.
Oricum fundatia optimizarii o reprezinta alegerea in primul rand a cuvintelor cheie. Pentru un magazin online ai nevoie de cel putin 100 de cuvinte cheie pe care sa le gasesti din care iti alegi 3 cuvinte principale.
Succes !

User avatar
New member

Posts

Joined
Mon Jul 04, 2011 1:03 am

Post by bogdan_cr_ro » Thu Apr 12, 2012 2:17 pm

multumesc. Te rog, imi explici ce vrei sa spui cu cele 3 cuvinte principale pe care sa folosesc? Care e treaba cu aceste cuvinte?
Ai dreptate cu lista. Am constatat insa ca n-am sters bine dublurile si ca de fapt sunt mai putine directoare (unele erau trecute cu http://www, altele doar www ). O sa o postez aici cand voi sterge si dublurile astea (care din pacate sunt f. multe).

Pana atunci insa, am gasit ceva scripturi gratuite pentru directoare WEB. Inca nu m-am hotarat daca este o idee buna sau rea sa pun pe un subdomeniu un asemenea script pt ca cei care vor link reciproc sa poata pune si ei. Adica, magazinul este http://www.domeniu.ro iar scriptul sa-l instalez pe http://www.directorWEB.domeniu.ro sau http://www.domeniu.ro/directorWEB, insa fara sa fac o legatura directa intre magazin si director. Adica sa multumesc si capra si varza .
Dupa vreo 20-25 ore (puse cap la cap) de research pe internet, am gasit:
-esindicat - care are si varianta free, insa fara multe chestii utile care exita la varianta platita se pare
- PHP Weby - care nu e updatata de ceva vreme si e pt wordpress cica
- cpLinks - care pare neactualizat de ceva vreme (pare insa nu stiu exact)
- openLD (a nu se confunda cu OpenID) - care tot asa nu pare actualizat de ceva vreme si in plus nu prea am gasit documentatie pt instalat
- destiney - ??
A folosit cineva pe aici vre-unul din cele enumerate si poate sa-si dea vreo parere?
multumesc anticipat

New member

Posts

Joined
Sun Feb 05, 2012 2:38 am
Location - Craiova

Post by fanmac » Sat Apr 14, 2012 2:31 pm

Depinde de ceea ce vinzi in magazin, sa spunem ca ai incaltaminte, alegi 3 cuvinte principale (care au multe cautari pe google): incaltaminte copii, incaltaminte barbati si incaltaminte femei in jurul carora te concentrezi in optimizarea site-ului si realizarea descrierii pentru inscrierea in directoare.

User avatar
New member

Posts

Joined
Mon Jul 04, 2011 1:03 am

Post by bogdan_cr_ro » Thu Apr 19, 2012 2:13 am

am revenit.
Mi-am prins urechile in Freeglobes, un script care mi s-a parut bun pt a face un director web.
Toate bune si frumoase, ma apuc sa studiez, instalez (desi nu prea am gasit documentatie, era destul de usor).
Cand sa instalez o tema ....constat ca cineva isi batuse joc de site. Caut pe forum sa vad ce s-a intamplat si constat ca din 2008, autorul a renuntat sa mai dezvolte scriptul iar persoana careia i-a incredintat acest lucru n-a facut nimic in acest sens. Deci, 2 saptamani duse pe apa sambetei, in special cu traducerile :( . Asa ca o sa studiez acum altul, desi, daca reusesc sa schimb cumva acel allopass (pt ca nu este disponibil in RO) pentru utilizatori premium, ar fi chiar bine pt ca n-as mai cauta alt script. Cam asa arata, insa nu am uploadat toate traducerile http://bimba.ro/webdirector/
In fine, mai studiem....daca cineva stie alt script free usor de utilizat, il rog sa-mi spuna.

Asa ca lista de care spuneam, n-am verificat-o, dublurile nu le-am sters (pt ca am mai adaugat 2 liste intre timp) asa ca o trimit asa cum e, pt ca am primit o cerere in acest sens.
Sper sa fie de ajutor.
salutari

New member

Posts

Joined
Sun Feb 05, 2012 2:38 am
Location - Craiova
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests