Post by p419 » Tue Jan 24, 2023 4:17 am

Hello All,

I've copied our site to a new folder for an upgrade from 3.0.3.1 to 3.0.3.8. We have SEO URLs turned on. I updated both config file paths from https://www.7s!our9.com/ to https://www.7s!our9.com/3038upgrade/. We updated the .htaccess file to show RewriteBase /3038upgrade/. We've refreshed the theme and SASS in the admin dashboard. The site connects to the new database and loads fine, except all of the links on the site have an index.php in them like this:

https://www.7s!our9.com/3038upgradeindex.php/category
https://www.7s!our9.com/3038upgradeindex.php/product

Can anyone point me in the right direction as to what I'm missing?

Any help is appreciated.

Thanks.
Last edited by p419 on Wed Jan 25, 2023 3:11 am, edited 2 times in total.

Regards,

Paul


New member

Posts

Joined
Tue Nov 27, 2018 2:01 am
Location - Toronto

Post by johnp » Tue Jan 24, 2023 5:51 am

p419 wrote:
Tue Jan 24, 2023 4:17 am
Hello All,

I've copied our site to a new folder for an upgrade from 3.0.3.1 to 3.0.3.8. We have SEO URLs turned on. I updated both config file paths from https://www.7s!our9.com/ to https://www.7s!our9.com/3038upgrade/. We updated the .htaccess file to show RewriteBase /3038upgrade/. We've refreshed the theme and SASS in the admin dashboard. The site connects to the new database and loads fine, except all of the links on the site have an index.php in them like this:

https://www.7s!our9.com/3038upgradeindex.php/category
https://www.7s!our9.com/3038upgradeindex.php/product

Can anyone point me in the right direction as to what I'm missing?

Any help is appreciated.

Thanks.
Try turning off SEO and see if you can get it running. Check your root config file and see if you're missing a / anywhere.

Opencart 1.5.6.5/OC Bootstrap Pro/VQMOD lover, user and geek.
Affordable Service £££ - Opencart Installs, Fixing, Development and Upgrades
Plus Ecommerce, Marketing, Mailing List Management and More
FREE Guidance and Advice at https://www.ecommerce-help.co.uk


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 25, 2011 10:25 am
Location - Surrey, UK

Post by xxvirusxx » Tue Jan 24, 2023 6:50 pm

Possible wrong config files

Upgrade Service | OC 2.3.0.2 PHP 8 | My Custom OC 3.0.3.8 | Buy me a beer


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 10:35 pm
Location - România

Post by JNeuhoff » Tue Jan 24, 2023 7:07 pm

And it would help to use a correct domain name, there is no such domain as '7s!our9.com' !

Export/Import Tool * SpamBot Buster * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * Number Option * Google Tag Manager * Survey Plus * OpenTwig


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by p419 » Tue Jan 24, 2023 11:30 pm

johnp wrote:
Tue Jan 24, 2023 5:51 am
p419 wrote:
Tue Jan 24, 2023 4:17 am
Hello All,

I've copied our site to a new folder for an upgrade from 3.0.3.1 to 3.0.3.8. We have SEO URLs turned on. I updated both config file paths from https://www.7s!our9.com/ to https://www.7s!our9.com/3038upgrade/. We updated the .htaccess file to show RewriteBase /3038upgrade/. We've refreshed the theme and SASS in the admin dashboard. The site connects to the new database and loads fine, except all of the links on the site have an index.php in them like this:

https://www.7s!our9.com/3038upgradeindex.php/category
https://www.7s!our9.com/3038upgradeindex.php/product

Can anyone point me in the right direction as to what I'm missing?

Any help is appreciated.

Thanks.
Try turning off SEO and see if you can get it running. Check your root config file and see if you're missing a / anywhere.
Hi John,

Thanks for the reply.

If I turn off SEO I'm still getting /3038upgradeindex.php with a missing /. If I switch to the default template I still getting the same issue.
I'm not seeing a mistake in the root config, here's what I've got in the config:

<?php
// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'https://www.7s!our9.com/3038upgrade/');
// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'https://www.7s!our9.com/3038upgrade/');
// DIR
define('DIR_APPLICATION', '/home/pxxxxx7/public_html/3038upgrade/catalog/');
define('DIR_SYSTEM', '/home/pxxxxx7/public_html/3038upgrade/system/');
define('DIR_IMAGE', '/home/pxxxxx7/public_html/3038upgrade/image/');
define('DIR_STORAGE', '/home/pxxxxx7/OpenCartUpgrade/storage/');
define('DIR_LANGUAGE', DIR_APPLICATION . 'language/');
define('DIR_TEMPLATE', DIR_APPLICATION . 'view/theme/');
define('DIR_CONFIG', DIR_SYSTEM . 'config/');
define('DIR_CACHE', DIR_STORAGE . 'cache/');
define('DIR_DOWNLOAD', DIR_STORAGE . 'download/');
define('DIR_LOGS', DIR_STORAGE . 'logs/');
define('DIR_MODIFICATION', DIR_STORAGE . 'modification/');
define('DIR_SESSION', DIR_STORAGE . 'session/');
define('DIR_UPLOAD', DIR_STORAGE . 'upload/');

Have I missed anything in there?

Regards,

Paul


New member

Posts

Joined
Tue Nov 27, 2018 2:01 am
Location - Toronto

Post by xxvirusxx » Tue Jan 24, 2023 11:39 pm

And htaccess?

Config is OK

Upgrade Service | OC 2.3.0.2 PHP 8 | My Custom OC 3.0.3.8 | Buy me a beer


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Tue Jul 17, 2012 10:35 pm
Location - România

Post by p419 » Wed Jan 25, 2023 12:04 am

xxvirusxx wrote:
Tue Jan 24, 2023 11:39 pm
And htaccess?

Config is OK
Hi xxvirusxx,

Thanks for the reply.

Here's our htaccess file:

RewriteOptions inherit

# The next code line is currently commented out on purpose so it will be ignored.
# It is only for testing the code when you don't really want to close the site.
# It closes the site ONLY to you, but leaves it OPEN to everybody else.
# When commented out, the site is closed to everyone, including yourself.
# To enable the line, remove the # (pound sign) at the start of it.
# You MUST first change the digits 111 222 333 444 to match YOUR IP address.

RewriteCond %{REMOTE_ADDR} !^111\.222\.333\.444$

# It is easy to modify the above line so it does the opposite:
# close the site to everybody else, but leave it OPEN to only you.
# Put an exclamation point ! in front of the ^ character, to make it: !^
# The remaining two code lines close the site. They say:
# If the request is NOT for /maintenance.php, send /maintenance.php instead.
# Allowing maintenance.php to be served as-is prevents an endless redirect loop.

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/maintenance\.php$

# To allow another file, copy the line above to here and change the filename.
# This line says: no matter what file was requested, serve maintenance.php.
# This is a rewrite (not a redirect), so we use the local file path, no http://

RewriteRule ^(.*)$ /maintenance.php [L]

# 1.To use URL Alias you need to be running apache with mod_rewrite enabled.
# 2. In your opencart directory rename htaccess.txt to .htaccess.
# For any support issues please visit: http://www.opencart.com

Options +FollowSymlinks

# Prevent Directoy listing

Options -Indexes

# Prevent Direct Access to files

<FilesMatch "(?i)((\.tpl|.twig|\.ini|\.log|(?<!robots)\.txt))">

Require all denied

## For apache 2.2 and older, replace "Require all denied" with these two lines :

# Order deny,allow

# Deny from all

</FilesMatch>



# regardless of whether an https URL is used,

# if a URL is used that does not include www then redirect to an https URL that does use www

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^7s!our9.com [NC]

RewriteRule ^(.*)$ https://www.7s!our9.com/$1 [R,L]


RewriteCond %{HTTP_HOST} ^111\.222\.333\.444$

RewriteRule ^(.*)$ https://www.7s!our9.com/$1 [L,R=301]


# SEO URL Settings

RewriteEngine On

# If your opencart installation does not run on the main web folder make sure you folder it does run in ie. / becomes /shop/



RewriteBase /3038upgrade/

RewriteRule ^sitemap.xml$ index.php?route=extension/feed/google_sitemap [L]

RewriteRule ^googlebase.xml$ index.php?route=extension/feed/google_base [L]

RewriteRule ^system/storage/(.*) index.php?route=error/not_found [L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteCond %{REQUEST_URI} !.*\.(ico|gif|jpg|jpeg|png|js|css)

RewriteRule ^([^?]*) index.php?_route_=$1 [L,QSA]



### Additional Settings that may need to be enabled for some servers

### Uncomment the commands by removing the # sign in front of it.

### If you get an "Internal Server Error 500" after enabling any of the following settings, restore the # as this means your host doesn't allow that.



# 1. If your cart only allows you to add one item at a time, it is possible register_globals is on. This may work to disable it:

# php_flag register_globals off



# 2. If your cart has magic quotes enabled, This may work to disable it:

# php_flag magic_quotes_gpc Off



# 3. Set max upload file size. Most hosts will limit this and not allow it to be overridden but you can try

# php_value upload_max_filesize 999M



# 4. set max post size. uncomment this line if you have a lot of product options or are getting errors where forms are not saving all fields

# php_value post_max_size 999M



# 5. set max time script can take. uncomment this line if you have a lot of product options or are getting errors where forms are not saving all fields

# php_value max_execution_time 200



# 6. set max time for input to be recieved. Uncomment this line if you have a lot of product options or are getting errors where forms are not saving all fields

# php_value max_input_time 200



# 7. disable open_basedir limitations

# php_admin_value open_basedir none



# Enable Gzip Compression

AddOutputFilterByType DEFLATE text/text

AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain

AddOutputFilterByType DEFLATE text/html

AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml

AddOutputFilterByType DEFLATE text/css

AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml

AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml

AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml

AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript

AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript

AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript

AddOutputFilterByType DEFLATE application/vnd.ms-fontobject

AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font

AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-opentype

AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-otf

AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-truetype

AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-ttf

AddOutputFilterByType DEFLATE font/opentype

AddOutputFilterByType DEFLATE font/otf

AddOutputFilterByType DEFLATE font/ttf

AddOutputFilterByType DEFLATE image/svg+xml

AddOutputFilterByType DEFLATE image/x-icon



# Remove Browser Bugs

BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html

BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip

BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html

Header append Vary User-Agent



<IfModule mod_deflate.c>

<FilesMatch "\.(js|css)$">

SetOutputFilter DEFLATE

</FilesMatch>

</IfModule>



# cache gif, jpg, and png files for one week

<FilesMatch ".(gif|jpg|png)$">

Header set Cache-Control "max-age=604800"

</FilesMatch>



# Leverage Browser Caching

<IfModule mod_expires.c>

ExpiresActive On

ExpiresByType image/jpg "access plus 1 week"

ExpiresByType image/jpeg "access plus 1 week"

ExpiresByType image/gif "access plus 1 week"

ExpiresByType image/png "access plus 1 week"

ExpiresByType text/css "access plus 1 week"

ExpiresByType application/pdf "access plus 1 week"

ExpiresByType text/x-javascript "access plus 1 week"

ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access plus 1 week"

ExpiresByType image/x-icon "access plus 1 week"

ExpiresDefault "access plus 1 week"

</IfModule>


<Files 403.shtml>
order allow,deny
allow from all
</Files>

# BEGIN cPanel-generated php ini directives, do not edit
# Manual editing of this file may result in unexpected behavior.
# To make changes to this file, use the cPanel MultiPHP INI Editor (Home >> Software >> MultiPHP INI Editor)
# For more information, read our documentation (https://go.cpanel.net/EA4ModifyINI)
<IfModule php7_module>
php_value default_charset "UTF-8"
php_value memory_limit 512M
php_value max_execution_time 36000
php_value upload_max_filesize 999M
php_value post_max_size 999M
php_value mysql.connect_timeout 20
php_flag session.auto_start Off
php_flag session.use_only_cookies On
php_flag session.use_cookies On
php_flag session.use_trans_sid Off
php_value session.cookie_httponly "1"
php_value session.gc_maxlifetime 3600
php_flag display_errors Off
php_value max_input_time -1
php_value max_input_vars 10000
php_value session.save_path "/var/cpanel/php/sessions/ea-php70"
php_flag zlib.output_compression On
</IfModule>
<IfModule lsapi_module>
php_value default_charset "UTF-8"
php_value memory_limit 512M
php_value max_execution_time 36000
php_value upload_max_filesize 999M
php_value post_max_size 999M
php_value mysql.connect_timeout 20
php_flag session.auto_start Off
php_flag session.use_only_cookies On
php_flag session.use_cookies On
php_flag session.use_trans_sid Off
php_value session.cookie_httponly "1"
php_value session.gc_maxlifetime 3600
php_flag display_errors Off
php_value max_input_time -1
php_value max_input_vars 10000
php_value session.save_path "/var/cpanel/php/sessions/ea-php70"
php_flag zlib.output_compression On
</IfModule>
# END cPanel-generated php ini directives, do not edit

# php -- BEGIN cPanel-generated handler, do not edit
# Set the “ea-php73” package as the default “PHP” programming language.
<IfModule mime_module>
AddHandler application/x-httpd-ea-php73___lsphp .php .php7 .phtml
</IfModule>
# php -- END cPanel-generated handler, do not edit

Regards,

Paul


New member

Posts

Joined
Tue Nov 27, 2018 2:01 am
Location - Toronto

Post by p419 » Wed Jan 25, 2023 12:34 am

One thing I've noticed...
In the Open Cart admin under Home>Stores the Store URL is https://www.7s!our9.com/3038upgrade with no / at the end. I'm not sure if that's connected to the problem or not.

Regards,

Paul


New member

Posts

Joined
Tue Nov 27, 2018 2:01 am
Location - Toronto

Post by JNeuhoff » Wed Jan 25, 2023 12:45 am

According to a WHOIS query for '7s!our9.com' this domain doesn't even exist, hence you can get all sorts of strange errors.

If it is a newly created domain, wait for the propagation of the name server updates on the internet for a day or two.

If this is the wrong domain name, fix your config.php, admin/config.php, and .htaccess accordingly.

Export/Import Tool * SpamBot Buster * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * Number Option * Google Tag Manager * Survey Plus * OpenTwig


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by p419 » Wed Jan 25, 2023 12:51 am

JNeuhoff wrote:
Wed Jan 25, 2023 12:45 am
According to a WHOIS query for '7s!our9.com' this domain doesn't even exist, hence you can get all sorts of strange errors.

If it is a newly created domain, wait for the propagation of the name server updates on the internet for a day or two.

If this is the wrong domain name, fix your config.php, admin/config.php, and .htaccess accordingly.
Hi JNeuhoff,

That's not our domain, I've just subbed in anonymous information.

Regards,

Paul


New member

Posts

Joined
Tue Nov 27, 2018 2:01 am
Location - Toronto

Post by JNeuhoff » Wed Jan 25, 2023 1:38 am

p419 wrote:
Wed Jan 25, 2023 12:34 am
One thing I've noticed...
In the Open Cart admin under Home>Stores the Store URL is https://www.7s!our9.com/3038upgrade with no / at the end. I'm not sure if that's connected to the problem or not.
That's because your admin/config.php has a wrong value for the HTTPS_CATALOG which should end with '/'.

Export/Import Tool * SpamBot Buster * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * Number Option * Google Tag Manager * Survey Plus * OpenTwig


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by p419 » Wed Jan 25, 2023 2:03 am

JNeuhoff wrote:
Wed Jan 25, 2023 1:38 am
p419 wrote:
Wed Jan 25, 2023 12:34 am
One thing I've noticed...
In the Open Cart admin under Home>Stores the Store URL is https://www.7s!our9.com/3038upgrade with no / at the end. I'm not sure if that's connected to the problem or not.
That's because your admin/config.php has a wrong value for the HTTPS_CATALOG which should end with '/'.
Hi JNeuhoff,
I've corrected that, even though it doesn't seem to fix/break anything.

Regards,

Paul


New member

Posts

Joined
Tue Nov 27, 2018 2:01 am
Location - Toronto

Post by johnp » Wed Jan 25, 2023 3:11 am

Try installing a clean OC in a different sub folder. When installed get the correct file paths from the root and admin config files. Adjust and use in your upgrade folder version. Connect to the original database. Also use the htaccess file from the clean install adjusted to reflect the upgrade folder location. Keep your existing config files and htaccess file just in case. If none of that works have an early night. :)

Opencart 1.5.6.5/OC Bootstrap Pro/VQMOD lover, user and geek.
Affordable Service £££ - Opencart Installs, Fixing, Development and Upgrades
Plus Ecommerce, Marketing, Mailing List Management and More
FREE Guidance and Advice at https://www.ecommerce-help.co.uk


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 25, 2011 10:25 am
Location - Surrey, UK

Post by p419 » Wed Jan 25, 2023 4:45 am

Hello,

Just to close this off.... after ensuring the config and htaccess files weren't causing this problem I switched to the default template, turned off SEO URLs and refreshed the Theme and SASS on the Dashboard page. At this point the links were now working properly, so I switched backed to our template, turned on SEO URLs and refreshed the Theme and SASS on the Dashboard page again and now the links seem to work with SEO URLs turned on.

Thanks for you help.

Regards,

Paul


New member

Posts

Joined
Tue Nov 27, 2018 2:01 am
Location - Toronto

Post by johnp » Wed Jan 25, 2023 5:09 am

Thanks for the update. I'm glad you got it sorted. :)

Opencart 1.5.6.5/OC Bootstrap Pro/VQMOD lover, user and geek.
Affordable Service £££ - Opencart Installs, Fixing, Development and Upgrades
Plus Ecommerce, Marketing, Mailing List Management and More
FREE Guidance and Advice at https://www.ecommerce-help.co.uk


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 25, 2011 10:25 am
Location - Surrey, UK
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 48 guests